Ironii în ziua moțiunii de cenzură. ”V-ați legat de coafură” și ”Abia știe să citească”

Ultimul update: Miercuri 27 Iunie 2018 20:55
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018 19:30
Categorie: Politic

Guvernul Dăncilă a trecut cu succes testul moţiunii de cenzură.

 

Liberalii, sprijiniţi de colegii de la USR şi PMP, nu au reuşit să-i câştige de partea lor pe cei de la UDMR, iar de la PSD nu a votat nimeni documentul prin care se cerea demisia premierului.

"Moţiunea este parcă dintr-o altă realitate", a spus de la microfon Viorica Dăncilă, în timp ce opoziţia o huiduia şi-i striga să plece de la Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă: ”Pentru dumneavoastră, creşterea de excepţie pe care a avut-o România e rezultatul incapacităţii şi incompetenței Guvernului. Îi rog pe români să aibă răbdare pentru acest circ prezentat în Parlamentul României."

Aleşii puterii au încercat să acopere huiduielile opoziţiei şi au aplaudat-o îndelung pe şefa Guvernului. Viorica Dăncilă a început apoi să se apere.

Viorica Dăncilă: "Când nu aţi mai putut nega beneficiul creşterilor salariale, v-aţi legat de aspectul fizic, de coafură sau de ţinuta adversarilor politici.

Dar a făcut o greşeală încurcând denumirea Băncii Mondiale:

Viorica Dăncilă :”Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanțele guvernării, recunoscute de FMI, BANCA MONETARĂ, aţi început să faceţi comentarii jignitoare la adresa nivelului de pregătire al opozanţilor."

Din sală, parlamentarii opoziției strigau ”nu mai citi!”

Dăncilă le-a spus aleşilor din opoziţie că moţiunea nu este altceva decât o înşiruire de fapte prezentate dintr-o altă realitate. Ca să demită executivul, opoziţia mai avea nevoie de aproape 90 de voturi, pe care liberalii nu au reuşit să le strângă doar cu discursurile susţinute în plen.

Raluca Turcan, PNL: "Cine îşi poate imagina că ceva bun poate veni cu un premier care abia ştie să citească?"

Dan Barna, USR: "Dumneavoastră aţi acceptat să faceţi acestei ţări porcăriile pe care alţi doi prim-miniştri nu le au acceptat."

Traian Băsescu, PMP: "Credeţi că premierul va putea sta alături de cancelarul Austriei şi să vorbească despre BREXIT? Dar despre problema BREXIT credeţi că va avea ceva idei? Dar despre proiectele strategiece ale UE credeţi că va fi în măsură să spună ceva? Daţi-vă singuri guvernul jos şi puneţi un guvern cu care să nu ne fie de ruşine în UE."

În ziua moţiunii, conducerea Parlamentului a decis să restricţioneze accesul presei în Palatul Parlamentului. Liftul de lângă biroul preşedintelui Liviu Dragnea a fost rezervat pentru parlamentari, iar pe holul care face trecerea de la Senat la Camera Deputaţilor accesul era permis numai cu legitimaţie.

Din toamnă, parlamentarii ar vrea să modifice regulamentul astfel încât jurnaliştii să rămână doar în sala de conferinţe, aflată cu un etaj mai jos decât cel la care sunt aleşii.

Eugen Nicolicea, PSD: "Aveţi sala presei? Aveţi tot ce vă trebuie acolo? Și dumneavoastră staţi tolăniţi aici ca la autogară."

De la balcoane, aproximativ 70 de femei din organizaţia condusă de Rovana Plumb au urmărit dezbaterile. Locurile le-au fost rezervate din timp, astfel încât cei de USR nu au mai avut unde să aducă invitaţi, după ce săptămână trecută au ajutat mai mulţi protestatari să ajungă până în faţa sălii de şedinţe.

Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Transporturilor, respinsă de Camera Deputaţilor
Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Transporturilor, respinsă de Camera Deputaţilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
traian basescu
Băsescu spune că PSD e ”o menajerie cu porci și hipopotami”, iar Dragnea e ”dresorul”
Ce ar fi pățit profesorii români în Ungaria. Tomac: ”Sunt de-a dreptul șocat”
Tăriceanu, despre aderarea la spațiul Schengen: „Putea fi un obiectiv al președinției Consiliului UE”
Tăriceanu vrea să-i certe printr-o scrisoare pe liderii ALDE europeni, după rezoluție
Orban, despre închisoarea la domiciliu: ”PNL va ataca această lege idioată la CCR”
Iordache: „E incorect ca intrarea României în Schengen să fie condiţionată de MCV”
Traian Băsescu
Băsescu acuză: "Acesta se numeşte jaf! Au săvârşit cea mai mare samavolnicie”
Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
PSD va decide luni ce miniştri sunt remaniaţi. Şi Gabriela Firea riscă sancţiuni
Rădulescu, despre raportul MCV: "Ipocrit. Anumite ţări sunt tratate într-un fel, altele în alt fel"
Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: ”Au pus numai lucrurile ce duc la o anumită concluzie - că eu aş fi vinovat”