Ironii în ziua moțiunii de cenzură. ”V-ați legat de coafură” și ”Abia știe să citească”

27-06-2018 19:30


Guvernul Dăncilă a trecut cu succes testul moţiunii de cenzură.

 

Liberalii, sprijiniţi de colegii de la USR şi PMP, nu au reuşit să-i câştige de partea lor pe cei de la UDMR, iar de la PSD nu a votat nimeni documentul prin care se cerea demisia premierului.

"Moţiunea este parcă dintr-o altă realitate", a spus de la microfon Viorica Dăncilă, în timp ce opoziţia o huiduia şi-i striga să plece de la Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă: ”Pentru dumneavoastră, creşterea de excepţie pe care a avut-o România e rezultatul incapacităţii şi incompetenței Guvernului. Îi rog pe români să aibă răbdare pentru acest circ prezentat în Parlamentul României."

Aleşii puterii au încercat să acopere huiduielile opoziţiei şi au aplaudat-o îndelung pe şefa Guvernului. Viorica Dăncilă a început apoi să se apere.

Viorica Dăncilă: "Când nu aţi mai putut nega beneficiul creşterilor salariale, v-aţi legat de aspectul fizic, de coafură sau de ţinuta adversarilor politici.

Dar a făcut o greşeală încurcând denumirea Băncii Mondiale:

Viorica Dăncilă :”Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanțele guvernării, recunoscute de FMI, BANCA MONETARĂ, aţi început să faceţi comentarii jignitoare la adresa nivelului de pregătire al opozanţilor."

Din sală, parlamentarii opoziției strigau ”nu mai citi!”

Dăncilă le-a spus aleşilor din opoziţie că moţiunea nu este altceva decât o înşiruire de fapte prezentate dintr-o altă realitate. Ca să demită executivul, opoziţia mai avea nevoie de aproape 90 de voturi, pe care liberalii nu au reuşit să le strângă doar cu discursurile susţinute în plen.

Raluca Turcan, PNL: "Cine îşi poate imagina că ceva bun poate veni cu un premier care abia ştie să citească?"

Dan Barna, USR: "Dumneavoastră aţi acceptat să faceţi acestei ţări porcăriile pe care alţi doi prim-miniştri nu le au acceptat."

Traian Băsescu, PMP: "Credeţi că premierul va putea sta alături de cancelarul Austriei şi să vorbească despre BREXIT? Dar despre problema BREXIT credeţi că va avea ceva idei? Dar despre proiectele strategiece ale UE credeţi că va fi în măsură să spună ceva? Daţi-vă singuri guvernul jos şi puneţi un guvern cu care să nu ne fie de ruşine în UE."

În ziua moţiunii, conducerea Parlamentului a decis să restricţioneze accesul presei în Palatul Parlamentului. Liftul de lângă biroul preşedintelui Liviu Dragnea a fost rezervat pentru parlamentari, iar pe holul care face trecerea de la Senat la Camera Deputaţilor accesul era permis numai cu legitimaţie.

Din toamnă, parlamentarii ar vrea să modifice regulamentul astfel încât jurnaliştii să rămână doar în sala de conferinţe, aflată cu un etaj mai jos decât cel la care sunt aleşii.

Eugen Nicolicea, PSD: "Aveţi sala presei? Aveţi tot ce vă trebuie acolo? Și dumneavoastră staţi tolăniţi aici ca la autogară."

De la balcoane, aproximativ 70 de femei din organizaţia condusă de Rovana Plumb au urmărit dezbaterile. Locurile le-au fost rezervate din timp, astfel încât cei de USR nu au mai avut unde să aducă invitaţi, după ce săptămână trecută au ajutat mai mulţi protestatari să ajungă până în faţa sălii de şedinţe.

Tags: motiune, guvern, vot,

VIDEO PROTVPLUS.RO