Iohannis, nemulțumit de campania de vaccinare Covid, într-un mesaj pentru victimele Holocaustului

Ultima actualizare: 11-10-2021 11:19
Klaus Iohannis
Pro TV

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 11 octombrie 2021, un mesaj cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului în care a vorbit, printre altele, și despre campania eșuată de vaccinare împotriva Covid-19.

Astfel, mesajul șefului statului începe cu ”un pios omagiu victimelor Holocaustului”, după care aduce aminte de ”criza sanitară profundă” din România, care ”a favorizat manifestările de ură”.

Iohannis susține că mesajele anti vacciniștilor de pe internet ”au alimentat sentimente de neîncredere și nesiguranță” din România, iar foarte mulți dintre cei care mor ”sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici”.

”Din păcate, situația pandemică, pe lângă criza sanitară profundă, a favorizat manifestările de ură, indiferență, intoleranță, antisemitism și xenofobie. În acest context, comunicarea în mediul on-line a devenit cel mai important și răspândit instrument, un mediu în care dezinformările, discursul plin de ură și știrile false s-au propagat foarte ușor și au alimentat sentimente de neîncredere și nesiguranță.

Sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării cu acest virus teribil cu care ne confruntăm. Foarte mulți sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității.

Să nu rămânem indiferenți în fața acestui avânt care riscă să macine fundamentul democrației noastre. Astfel de manifestări sunt absolut intolerabile și avem datoria, fiecare dintre noi, să sancționăm cu celeritate, dur și ferm, orice derapaj și să apărăm drepturile și libertățile fundamentale, democrația și valorile europene” - se arată în mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO