Iohannis: ”Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor în țara lor”

Dată publicare: 27-05-2018 09:58
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, în care spune că ”instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor în țara lor”.

 

”În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alții, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeași limbă şi de aceleaşi datini.

Numeroasa diasporă românească contribuie la promovarea identității noastre, fiecare român fiind un purtător de mesaj al culturii și al obiceiurilor noastre. Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor.

Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-și pune în slujba comunității toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experiența dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice.

În acest An Centenar, în faţa atâtor provocări cotidiene, sunt tot mai potrivite spusele marelui Nicolae Titulescu: «Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea românească, ca ceea ce a simţit inima românească, să nu poată înfăptui energia românească. »

La mulţi ani, români de pretutindeni!” - se arată în mesajul șefului statului.

Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni în acest An Centenar, preşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri, 23 mai a.c., la Palatul Cotroceni, un grup de români care deţin funcţii publice în ţările de reşedinţă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO