Iohannis il critica pe Ponta, premierul ii raspunde ca nu vrea "cearta in public". Ce i-a dezbinat pe primii oameni din stat

cover prima Ponta Iohannis

Conflictul dintre palate ar putea reizbucni, dupa ce presedintele a criticat vineri doua initiative ale sefului Guvernului. Sambata, Victor Ponta a venit cu replica

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca va avea un dialog cu presedintele Klaus Iohannis si nu se va reveni "la vremurile cu cearta in public'', dupa ce seful statului a criticat implementarea cardului de sanatate, dar si vizita in tarile arabe efectuata de Ponta, scrie Agerpres.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza recentele declaratii ale presedintelui Iohannis, Ponta a raspuns: ''Discutam intotdeauna si dialogam si, repet, daca dumneavoastra sperati sa ne intoarcem la vremurile lui Basescu cu cearta in public, nu se va intampla. Si nu se intampla: anume cearta in public''. Victor Ponta a adaugat ca sambata la pranz se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis la receptia de la Palatul Cotroceni oferita cu ocazia Zilei Europei.

Seful statului a spus vineri ca premierul Victor Ponta l-a informat dupa ce a revenit din vizita din statele arabe ca a avut "niste discutii senzationale". "Nu stim exact despre ce, dar se pare ca au fost foarte bune. Este o metoda inedita de a face politica externa, fiecare de capul lui, dar probabil asa a inteles dl prim-ministru ca trebuie sa se intample in politica externa", a spus Iohannis. El a sustinut ca nu ii solicita premierului lucruri extraordinare, ci o discutie lamuritoare inainte de astfel de vizite externe.

De asemenea, Iohannis a declarat ca Guvernul a pregatit prost implementarea cardului de sanatate. "Este o problema reala. Guvernul a pregatit prost implementarea cardului de sanatate. Am vazut mii de oameni care stau la cozi, dar care nu pot beneficia de serviciile de sanatate la care sunt indreptatiti. Este un scandal public", a spus presedintele.

Citește și
klaus iohannis
Presedintele si partidele au gasit o solutie pentru legile "Big Brother". In ce conditii vi se pot accesa datele personale
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

In replica, premierul a declarat sambata ca introducerea cardurilor de sanatate reprezinta o masura buna, care trebuie implementata. Victor Ponta a spus ca "indiferent de lobby-ul si de dezinformarea si de propaganda impotriva", este foarte hotarat "sa duca aceasta batalie la bun sfarsit''.

De asemenea, premierul a reafirmat ca informatia potrivit careia s-ar fi gasit carduri de sanatate blocate in bancomate nu a fost reala. ''Sigur ca ma asteptam sa fie suparati, sa auzim 2.500 de carduri blocate in bancomate. Bineinteles ca a fost o minciuna, nu era niciun card. Ca mii de oameni la cozi, ca alte lucruri...'', a declarat Ponta.

Prim-ministrul a spus ca este hotarat sa implementeze aceasta masura pentru a combate frauda in Sanatate.

''Cat voi fi premier, pana in 2016, dupa 2016, evaziunea fiscala trebuie combatuta, frauda in Sanatate trebuie combatuta si, indiferent de lobby-ul si dezinformarea si de propaganda impotriva, sunt foarte hotarat sa duc aceasta batalie la bun sfarsit pentru ca este o batalie buna pentru Romania. Repet 800 de milioane de euro in patru luni din TVA recuperate, 300 de milioane la servicii medicale doar anul asta. Un miliard de euro. Merita un miliard de euro sa primesc cateva injuraturi de la cei deranjati'', a afirmat Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
Klaus Iohannis critica turneul lui Victor Ponta din Orientul Mijlociu:
Klaus Iohannis critica turneul lui Victor Ponta din Orientul Mijlociu: "Mod inedit de politica externa, fiecare de capul lui"

Klaus Iohannis il critica dur pe Victor Ponta pentru ca a plecat in Orientul Mijlociu fara sa se sfatuiasca inainte cu el.

Presedintele si partidele au gasit o solutie pentru legile
Presedintele si partidele au gasit o solutie pentru legile "Big Brother". In ce conditii vi se pot accesa datele personale

Presedintele Klaus Iohannis se consulta miercuri cu liderii partidelor si formatiunilor parlamentare pe tema legilor Big Brother.

Basescu, intrebat daca Ponta va ramane premier pana in 2016:
Basescu, intrebat daca Ponta va ramane premier pana in 2016: "Vad ca il tamaiaza pe Iohannis de dimineata pana seara"

Fostul presedinte Traian Basescu se declara convins ca Victor Ponta va ramane premier pana in 2016, deoarece acesta il "tamaiaza de dimineata pana seara" pe presedintele Klaus Iohannis.

Recomandări
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început oficial în Timișoara cu un ... scandal.  

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari. Achiziţia va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române.

Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”
Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”

Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Aproape 90 la sută dintre români știu că acestea sunt organizate pe 9 iunie.