Iohannis, despre evenimentele din 10 august: "Una dintre marile tragedii post-decembriste"

Ultima actualizare: 10-08-2019 12:14
jandarmi, piata victoriei, ancheta, violente,
Pro TV

Preşedintele a făcut declaraţiii despre evenimentele din 10 august 2018.

"Acum un an de zile am intrat într-una dintre marile tragedii post-decembriste: Guvernul pesedist şi-a atacat proprii cetăţeni cu bâte, cu gaze lacrimogene. Evenimentele trebuie elucidate, trebuie văzut cine a dat comanda politică. Îmi doresc ca manifestarea de azi să fie frumoasă paşnică iar Guvernul să facă ce trebuie să facă", a declarat Klaus Iohannis sâmbătă.

Întrebat dacă va merge la protestul din Piaţa Victoriei, el a răspuns: "Astăzi sunt în Piaţa Universităţii împreună cu voi şi mă bucur foarte mult că suntem cu toţii împreună aici".

"PSD a adus România aproape de eşec, e clar că aşa nu se mai poate. Trebuie să reconstruim aproape tot. Sunt convins că după alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate, voi coagula o cheipă, fie din PNL fie din alte partide de opoziţie, care să facă România bine", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers, sâmbătă, în Piaţa Universităţii la campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale.

Campania a fost lansată de Partidul Naţional Liberal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO