Iohannis cere PNL să fie pregătit pentru alegerile din 2020. Scopul: ”O Românie fără PSD”


Ultimul update: Luni 02 Decembrie 2019 14:10
Data publicarii: Luni 02 Decembrie 2019 10:38
Categorie: Stiri Politice

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, liberalilor, la şedinţa Biroului Executiv al PNL, că nu trebuie să se culce pe o ureche după victoria de la alegerile prezidențiale.

Șeful statului le-a transmis celor din PNL că trebuie să se pregătească pentru alegerile locale și parlamentare din 2020, precizând faptul că PSD-ul nu a fost înlăturat de la putere ”decât parțial”.

Prin urmare, Iohannis le-a spus liberalilor că se așteaptă din partea lor la o ”implicare totală”.

Pentru adversarii noștri, pentru PSD, este cea mai gravă înfrângere din ultimii 30 de ani. Și cred că este bine să vedem lucrurile așa cum sunt ele. Adversarul nostru în toate campaniile din ultima vreme, și la europarlamentare și la referendum și la prezidențiale a fost PSD-ul, un PSD care a încasat-o de 3 ori în acest an, dar cred că este bine să vă spun chiar în introducere că PSD-ul nu a fost înlăturat de la putere decât parțial.

PSD-ul, și aici mă adresez parlamentarilor, știți foarte bine că are un număr imens de parlamentari, are un număr foarte mare de primari, de președinți de consilii județene, și ca atare ne bucurăm de această victorie, dar autosuficiența după această victorie ar fi cea mai mare greșeală pentru Partidul Național Liberal. Avem în continuare alegeri și aștept de la Partidul Național Liberal și de la noul Guvern Ludovic Orban, care face o treabă foarte bună deja, mă aștept la o implicare totală, în așa fel încât la sfârștiul anului 2020 să putem să oferim românilor ceea ce-și doresc: o Românie fără PSD. Ca să fiu bine înțeles, o Românie fără PSD în conducerea statului, în conducerile entităților politice.” - a spus președintele României la ședința PNL.

VIDEO PROTVPLUS.RO