Iohannis, atac la ministrul Sănătății: ”Tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD”


Ultimul update: Miercuri 20 Martie 2019 16:07
Data publicarii: Miercuri 20 Martie 2019 16:01
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a dat, miercuri, o replică ministrului Sănătății Sorina Pintea, după ce Pintea a spus că programele de sănătate au întîrziat din cauza întârzierii promulgării bugetului de stat.

Iohannis afirmă că Ministerul Sănătății este singurul responsabil de coordonarea, controlul și implementarea programelor din domeniul sănătății.

De asemenea, șeful statului afirmă din nou că ”este exclusiv vina PSD că bugetul de stat pentru anul în curs a fost adoptat de Guvern și trimis Parlamentului pentru dezbateri cu trei luni mai târziu față de termenul prevăzut de lege”.

Mai mult, Iohannis o acuză pe Pintea că folosește ”o tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD”, tehnică menită să abată atenția de la problemele reale cu care se confruntă acest domeniu.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

”În urma declarațiilor ministrului Sănătății, Sorina Pintea, referitoare la faptul că întârzierile programelor naționale de sănătate ar fi cauzate de data promulgării bugetului de stat pe anul 2019, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Ministerul Sănătății este singurul responsabil de coordonarea, controlul și implementarea programelor din domeniul sănătății. Este exclusiv vina PSD că bugetul de stat pentru anul în curs a fost adoptat de Guvern și trimis Parlamentului pentru dezbateri cu trei luni mai târziu față de termenul prevăzut de lege.

Încercarea de a-i imputa Președintelui României întârzieri ale programelor de sănătate reprezintă doar o tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD, tehnică menită să abată atenția de la problemele reale cu care se confruntă acest domeniu.

De altfel, asigurarea funcțională a medicației pacienților cu HIV/SIDA este o problemă veche și nerezolvată de Ministerul Sănătății. Administrația Prezidențială s-a opus prorogării termenelor de aplicare a programelor de sănătate, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la începutul acestei săptămâni, după ce legea bugetului de stat fusese promulgată, motiv pentru care prorogarea nu se mai justifica.

Prin toate acțiunile și mesajele sale publice, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a manifestat întotdeauna preocuparea pentru sistemul de sănătate și asigurarea nevoilor pacienților.”

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO