Intr-o singura luna, senatorii s-au plimbat prin strainatate de 100.000 de lei: "La vara nu mai avem niciun ban"

Ultimul update: Duminica 15 Iunie 2014 07:07
Data publicarii: Joi 12 Iunie 2014 13:19
Categorie: Politic
Viorel Riceard Badea

Totalul cheltuielilor senatorilor cu deplasarile externe in luna martie a reprezentat aproape 100.000 de lei.

Cele mai costisitoare calatorii au fost in Republica Chineza, pentru o vizita oficiala, unde Senatul a platit 23.658 lei si in Elvetia, la o reuniune care a costat 10.707 lei.

Discutiile pe tema costurilor deplasarilor externe au avut loc in Biroul Permanent al Senatului inca din luna martie, cand, in sedinta din data de 17 martie, chestorul Nicolae Moga (PSD) atragea atentia asupra faptului ca, in ritmul in care se aproba aceste deplasari in afara tarii, la diverse actiuni, in vara, Senatul va ramane fara niciun ban. “Am cheltuit pana la ora asta (martie - n.r.) cu 30% mai mult pentru deplasarile externe. in ritmul asta, va atentionez ca, la vara, nu mai avem niciun ban pentru deplasari externe”, spunea atunci chestorul PSD.

Potrivit situatiei cheltuielilor externe ale senatorilor in luna martie, suma totala a cheltuielilor cu deplasarile externe a ajuns la circa 99.000 de lei. Cea mai scumpa deplasare externa a fost a senatorului PSD Florea Voinea, membru in comisia de politica externa, in vizita oficiala in Republica Chineza, pentru care Senatul a platit peste 20.000 de lei.

Astfel, totalul cheltuielilor a fost de 23.658,55 lei, din care 1.428,72 lei a reprezentat diurna oficialului, 653,77 lei cazarea si 21.576,06 lei, transportul.

Urmatoarea deplasare externa din luna martie ca suma cheltuita a fost cea a senatorului PNL Marius Oprean care a participat, in perioada 15-21 martie, in calitate de secretar al Senatului, la cea de-a 130-a Adunare Interparlamentara desfasurata in Elvetia. Pentru aceasta deplasare, Senatul Romaniei a platit 10.707,02 lei. Cazarea demnitarului roman a costat 6.625,48 de lei, diurna a fost 2.110,77 de lei, iar transportul 1.970,77 de lei.

Si senatorul PDL Viorel Riceard Badea, vicepresedinte al comisiei pentru romanii de pretutindeni, a facut in luna martie patru deplasari externe: in Austria, Irlanda, Serbia si Italia. Totalul cheltuielilor a ajuns la aproximativ 16.700 de lei.

Participarea senatorului PNL Mircea Marius Banias, presedinte al comisiei pentru privatizare, la Forumul Crans Montana, din perioada 19-22 martie a costat Senatul 7.620,20 lei.

Gabriela Cretu (PSD), membru in Comisia pentru afaceri europene, s-a deplasat in perioada 30 martie-1 aprilie la Londra, unde a participat la reuniunea interparlamentara "Parlamentele Nationale si Europa", deplasare care a costat 3.938 de lei.

Beni Oni Ardelean (PNL), secretar al Comisiei de politica externa, a participat, in perioada 27-29 martie, in Lituania, la Conferinta Internationala "Contributia Parlamentelor la Extinderea NATO". Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Senatului, senatorul a cheltuit pe aceasta deplasare 3.132,55 lei.

Au mai fost plecati in afara tarii vicepresedinte Senatului Ioan Chelaru (PSD), care a participat, in Italia, la Sesiunea plenara a Comisiei europene pentru democratie prin drept, deplasare care a costat 3.992,78 lei, Alexandru Cordos (PSD), membru in comisia de munca, care a fost in Suedia in perioada 19-21 martie, intr-o vizita oficiala, pentru care Senatul a platit 3.907,99 lei si Haralambie Vochitoiu (UNPR), care pentru aceeasi vizita in Suedia a cheltuit 3.881,32 lei.

Mihai Viorel Fifor (PSD), membru in comisia pentru administratie publica, s-a aflat in perioada 10-12 martie in Franta, la reuniunea Comisiei pentru cultura, stiinta si mediu. Aceasta deplasare a costat Senatul 4.551,95 lei.

Senatorul PSD Marian Vasiliev, membru in comisia pentru cultura, s-a deplasat in perioada 25-28 martie in Federatia Rusa, unde a participat la cea de-a 43-a reuniune a comisiei juridice si politice a Adunarii Parlamentare a Cooperarii Economice a Marii Negre. Deplasarea a costat 4.750,43 lei, din care 439,13 lei a reprezentat diurna, iar transportul, 4311,30 lei.

Presedintele comisiei pentru politica externa, Petru Filip, a fost plecat in Italia, in perioada 26-28 martie, intr-o vizita oficiala care a costat Senatul 3.404 lei.

Lucian Iliescu (PNL), presedinte al comisiei economice, s-a deplasat in Grecia, in perioada 16-17 martie, la reuniunea presedintilor comisiilor pentru productie, comert si afaceri maritime, totalul cheltuielilor cu deplasarea fiind 2.517,53 lei. Colegul sau de la PC Cristian Danut a avut un total al cheltuielilor, pentru aceeasi deplasare, de 2.440,85 lei.

Viorel Riceard Badea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Valeriu Zgonea: Deputatii vor trebui sa paraseasca hotelurile in urmatoarele doua saptamani
Valeriu Zgonea: Deputatii vor trebui sa paraseasca hotelurile in urmatoarele doua saptamani
Parlamentarilor care au casa in Ilfov nu li se mai deconteaza cazarea
Parlamentarilor care au casa in Ilfov nu li se mai deconteaza cazarea
Dupa ce au ramas fara hartie, deputatii dau 45.000 de lei pentru actiunea
Dupa ce au ramas fara hartie, deputatii dau 45.000 de lei pentru actiunea "Mic dejun cu rugaciune"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Traian Basescu
Băsescu, mesaj ironic: "Oare cât de slabi şi neluaţi în seamă au ajuns baronii PSD”
Iohannis: În această zi, comemorăm cu toţii suferinţele îndurate de romi timp de secole
Mai multe organizații civice protestează față de nominalizarea lui Drăghici la şefia AEP
PNL îi cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG privind legile Justiţiei
PNL: Nominalizarea lui Drăghici pentru şefia AEP arată intenţia PSD de a frauda alegerile
Moţiune simplă PNL și USR: Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”
Klaus Iohannis
Iohannis va lua o decizie în privința promulgării bugetului de stat în ”zilele următoare”
Scandal în Parlament. Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, gata să se bată cu un deputat USR
Dăncilă a transmis propunerile de numire a miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor
Refuzat de Iohannis, Drăghici va fi propus de PSD la Autoritatea Electorală Permanentă
Tudose evocă cel mai stânjenitor moment din carieră politică: ”Eu strângem ficusul”
O lege umilitoare pentru mii de români ar putea fi schimbată. Cine a făcut propunerea