Încă un parlamentar PSD a anunțat că nu votează bugetul pe 2019


Ultimul update: Sambata 02 Februarie 2019 16:29
Data publicarii: Sambata 02 Februarie 2019 16:06
Categorie: Stiri Politice
PSD sigla

Senatorul PSD de Iaşi Vasile Toma a anunţat că nu va vota bugetul dacă nu vor fi prevăzuţi bani pentru proiectele importante ale judeţului, fiind al doilea parlamentar social-democrat ieşean care face un astfel de anunţ, conform News.ro.

Vasile Toma susţine sâmbătă, într-un comunicat de presă, că bugetul pentru acest an trebuie să asigure realizarea mai multor obiective de dezvoltare pentru judeţul Iaşi, respectiv autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, şoseaua de centură a municipiului, spitalul regional şi sala polivalentă.

Pentru autostradă este necesară suma estimată de CNAIR la 37 milioane lei (credite bugetare şi credite de angajament) pentru completarea studiilor de fezabilitate (Târgu Neamţ-Târgu Mureş). De asemenea, sunt necesare credite de angajament care să se transforme, pe parcursul anului, în funcţie de etapele parcurse, în credite bugetare, pentru finalizarea documentaţiilor, şi respectiv începerea lucrărilor, în anul 2019, la tronsonul Iaşi-Paşcani-Târgu Neamţ, dar şi pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic la secţiunea Ungheni-Iaşi şi la podul de la Ungheni”, precizează senatorul PSD Vasile Toma.

El avertizează că, numai dacă proiectele importante ale Iaşiului vor avea asigurată finanţarea, atunci ”forma finală a bugetului 2019 poate fi luată în considerare pentru vot pozitiv”.

În urmă cu o zi, deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei a anunţat că va vota bugetul doar dacă va fi asigurată finanţarea pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş. El a afirmat că va susţine în Parlament orice amendament care prevede alocarea de fonduri pentru acest proiect.

Sursa: News.ro

Bugetul pe 2019, criticat de opoziție: ”E SF, se bazează pe ficțiuni.” Reacția analiștilor
Proiectul de Buget. Ce cifre promitea Guvernul anul trecut și cum au arătat de fapt
Proiectul de Buget. Ce cifre promitea Guvernul anul trecut și cum au arătat de fapt
VIDEO PROTVPLUS.RO