Hrebenciuc renunta la sefia grupului parlamentar al PSD din Camera

31-08-2010 00:00

Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc a renuntat sa mai candideze pentru sefia grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, functie pe care o detinea de mai bine de zece ani. Desi unele voci sustin ca in PSD are loc o "schimbare de garda", Hrebenciuc neaga.

"A fost pur si simplu propria mea dorinta, propria mea vointa, fara a ma influenta altcineva. De fapt, luasem aceasta hotarare, decizie, inca din iarna. Daca n-ar fi aparut acea candidatura a domnului Munteanu as fi facut acest gest din iarna. Si colegii mei din grup stiu acest lucru." - a explicat Viorel Hrebenciuc, omul despre care se spune ca a avut un rol important in luarea multor decizii in conducerea PSD-ului.

El sustine insa ca va ramane in continuare la dispozitia partidului, inclusiv in calitate de negociator la nivelul Parlamentului.

Hrebenciuc a predat astfel stafeta grupului PSD din Camera Deputatilor lui Mircea Dusa si va fi, in continuare, vicelider.

Biroul Permanent National al PSD a decis sa recomande grupurilor parlamentare ca Mircea Dusa sa fie lider la Camera Deputatilor si Ilie Sarbu lider la Senat. Cele doua propuneri au valoare de recomandare, deputatii si senatorii PSD urmand sa decida, marti, prin vot, daca tin sau nu cont de propunerea BPN.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO