Hans Klemm: "Am fost preocupaţi de modificările aduse Codului penal"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 16:21
Categorie: Stiri Politice
Hans Klemm, Liviu Dragnea

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat că a fost preocupat modificările aduse legilor justiţiei în ţara noastră, în condiţiile în care acestea ar fi putut avea efecte în ceea ce priveşte lupta împotriva crimei organizate sau a terorismului.

El a arătat că Parlamentul este forul abilitat să facă revizuiri în ceea ce priveşte legile justiţiei.

"Am fost preocupaţi de modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală. Am fost unul dintre cei 12 ambasadori, în iunie, care şi-a exprimat preocuparea.

Şi motivul este că acum România şi SUA au o colaborare în lupta împotriva terorismului, crimei organizate, a traficului.

Colaborarea este foarte puternică şi îngrijorarea noastră a fost că modificările ar putea bloca abilitatea noastră de a colabora.

Aşa că, încurajaţi de decizia Curţii Constituţionale, trebuie să vedem detaliile acestei decizii şi, bineînţeles, stă în puterea Parlamentului să facă revizuiri. (...)

De fapt, noi ne-am exprimat aceste îngrijorări cât mai multor persoane, inclusiv membri ai principalelor partide politice şi din guvern, aşa că sperăm că vor fi ascultate", a spus ambasadorul SUA.

Hans Klemm s-a aflat luni într-o vizită în municipiul Hunedoara, prilej cu care s-a întâlnit cu primarul localităţii, Dan Bobouţanu, de la care a primit şi cheia oraşului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO