Guvernul a adoptat miercuri Bugetul pentru 2016. Intalnire a ministrilor cu ONG-uri si cetatenii de rand

Ultima actualizare: 12-12-2015 00:19

Guvernul a adoptat miercuri bugetul pentru anul 2016. Documentul prevede bani in plus la salarii si pensii, in schimb la Ministerul Transporturilor care se ocupa cu constructia de autostrazi fondurile au fost diminuate

Sedinta de Guvern pentru aprobarea Bugetului a inceput la ora 9 dimineata. La ora 14:00, la Parlament, va fi organizata o dezbatere publicata, in cadrul careia vor participa ministrii, dar si ONG, cetateni de rand sau reprezentanti ai unei companii, care pot adresa intrebari despre cum se impart banii. Dezbaterea va tine 2 ore.

Guvernul urmeaza sa anunte ce se va intampla la Transporturi, minister care se pare ca va primi bani mai putini anul viitor, si daca vor fi inaugurati noi kilometri de autostrada.

Majorarile de salarii si de pensii au fost incluse in acest proiect de buget.

Dupa ce va fi aprobat de Guvern, bugetul va fi trimis in Parlament, unde alesii ar putea depune amendamente care vor creste cheltuielile. Bugetul este calculat pe un deficit de 2,95%, asa ca spatiu de manevra nu exista, deoarece limita acceptata la nivelul UE este de 3%.

Astazi va fi anuntat si ce se intampla cu banii pentru lacasurile de cult, daca vor fi 0%, cat s-a prevazut initial, si ce inseamna ca biserica va fi ajutata "in liminta posibilitatilor", cum a precizat Dacian Ciolos dupa o convorbire cu Patriarhul Daniel.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO