Guvernul demis vrea să mărească salariul minim. PNL spune că nu e un ”Guvern legitim”

Ultima actualizare: 23-10-2019 10:57
portofel cu lei

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, a lansat, miercuri, un atac la adresa premierul desemnat Ludovic Orban, după ce acesta a criticat anunțul PSD de majorare a salariului minim net pe economie cu 100 de lei.

”Ar trebui să ştie domnul Orban că, din toate ţările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al venitului minim, dar şi cel mai mare nivel al emigraţiei forţei de muncă. Domnule Orban, ia vedeţi, reuşiţi să uniţi punctuleţele într-o linie continuă?” - a scris pe Facebook Budăi, potrivit Agerpres.

Declaraţia acestuia vine după ce Ludovic Orban a afirmat, marţi, că "decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim".

"Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu...Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte că un guvern care e în funcţiune. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament", a spus premierul desemnat.

Ministrul demis al Muncii a anunţat, marţi, că Executivul va pune de miercuri în transparenţă o hotărâre de guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că decizia privind stabilirea salariului minim nu o poate lua decât un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin moţiune de cenzură.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO