Codul de conduita al Guvernului. Una dintre reguli, incalcata chiar de premier prin participarea la doua evenimente in Mamaia


Ultimul update: Luni 24 Iulie 2017 04:54
Data publicarii: Vineri 21 Iulie 2017 19:02
Categorie: Stiri Politice

Guvernul si-a stabilit propriile reguli de comportament. Dupa ce consilierul premierului, care a vorbit despre impozitarea bisericii, a fost concediat, ministrii nu mai au voie sa spuna ce vor in public. 

Codul de conduita, a fost aprobat de Executiv, la numai doua zile de cand premierul si alti oficiali au participat la inaugurarea cu mare fast a unui hotel privat,de pe litoral.

Guvernul are un cod de conduita si etica propriu, reguli pe care ministrii trebuie sa le respecte pentru a fi ''integri, impartiali si transparenti''.

Membrilor Executivului ''le este interzis sa permita utilizarea numelui sau imaginii proprii in actiuni publicitare pentru promovarea unei activitati comerciale.''

Este chiar situatia de la Mamaia, unde zilele trecute, la inaugurarea uni hotel construit de o firma privata, cei care au taiat panglica au fost premierul Romaniei, ministrul Turismului si patronul unitatii de cazare.

Odata cu intrarea in vigoare a codului de conduita, premierul pare ca a uitat ca a fost la doua evenimente in Mamaia.

Daca sunt ministrii sanctionati sau nu pentru incalcarea codului, doar premierul o decide. Codul de conduita stabileste si ce au voie sa spuna ministrii in presa.

Guvernul a decis ca ministrii invitati la dezbateri publice sa nu-si mai spuna parerile proprii. Ei au obligatia sa prezinte pozitia oficiala a Guvernului, iar cand nu exista un punct de vedere oficial asumat de Executiv, atunci ministrii trebuie sa precizeze clar acest lucru. Daca ei incalca regulile, atunci premierul este sesizat.

Prevederea vine dupa ce consilierul premierului Eugen Teodorovici a incalcat ''disciplina comunicarii'' in Guvern si a fost demis. El a vorbit despre impozitarea bisericii si a criticat construirea unui stadion de 12 milioane euro in Teleorman.

Comisia Europeana a recomandat un cod de conduita atat pentru parlamentari, cat si pentru ministri. Cel pentru alesi e in stadiu de proiect.

Premierul blocheaza angajarile la stat. Tudose a certat un secretar de stat in timpul sedintei de Guvern
Mihai Tudose, discutie la telefon cu Jean-Claude Juncker, la o saptamana dupa ce s-au intalnit la Bruxelles
VIDEO PROTVPLUS.RO