Noul proiect al bugetului pentru 2017 a fost finalizat, dar abia marti primeste aviz CSAT. "Am sperat la un parcurs usor"

Ultimul update: Luni 30 Ianuarie 2017 07:17
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2017 08:06
Categorie: Politic

Sedinta Guvernului de vineri, in care urmeaza sa fie adoptat proiectul bugetului pe anul 2017, a fost amanata. Era programata initial sa inceapa la ora 13.00.

CLICK AICI PENTRU DOCUMENTUL CU PROIECTUL DE BUGET PE 2017 

UPDATE 19:30 Administratia Prezidentiala precizeaza printr-un comunicat ca, "in anul 2015, Guvernul a transmis Secretariatului CSAT proiectele de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale pe data 7 decembrie. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a reunit pe data de 10 decembrie 2015 pentru avizare.

In acest an, Guvernul a decis sa actioneze fara sa se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget."

UPDATE 17:30 Premierul a anuntat ca bugetul este finalizat si are toate avizele, inclusiv cel al Consiliului Fiscal. "Noi am terminat proiectul de buget, avem tot ceea ce inseamna avize, mai este nevoie de un aviz - avizul CSAT. Am avut o discutie dupa-amiaza cu domnul presedinte, am sperat la un parcurs cum a fost anul trecut. Va anunt ca sedinta CSAT va fi marti la ora 12:30. Am informat conducerile celor 2 camere ca imediat dupa CSAT vom avea o sedinta de Guvern pentru aprobarea legii bugetului", a spus Grindeanu.

UPDATE 17:10 Sedinta CSAT unde se va aviza bugetul a fost stabilita pentru marti. Potrivit unei decizii CCR din 2008, bugetul are nevoie de aviz CSAT, dar acesta nu e decat consultativ. Nu e clar insa ce se va intampla daca bugetul este votat fara acest aviz, legea neprevaznd sanctiuni, ci doar posibilitatea unei actiuni in justiei in cazul unui conflict intre presedinte si Guvern.

UPDATE 16:15 Inceperea sedintei de Guvern este amanata intrucat Executivul asteapta garantii din partea presedintelui Klaus Iohannis ca bugetele pentru institutiile din domeniul sigurantei nationale, conform noii variante a proiectului bugetului de stat, vor primi avizul pozitiv al CSAT, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Guvernul asteapta ca presedintele sa dea o garantie ca acest buget, care va fi astazi aprobat in Guvern, va primi aviz pozitiv de la CSAT”, au spus sursele citate. Conform acestora, se asteapta raspunsul presedintelui inaintea adoptarii bugetului, avand in vedere obiectiile acestuia. Noul proiect al bugetului de stat pe anul 2017 a fost publicat de Guvern, fiind asteptata sa inceapa si sedinta Executivului in care acesta sa fie aprobat.

UPDATE 15:00 Noul proiect al bugetului de stat pe anul 2017 a fost publicat de Guvern, fiind asteptata sa inceapa si sedinta Executivului in care acesta sa fie aprobat.

Deficitul bugetar este prevazut sa atinga 2,99% iar principala scadere este la investitii – 70%, cu 30 de procente mai mult decat in prima varianta a bugetului.

Bugetul pentru Administratia Prezidentiala este cu 15 % mai mic fata de cel din 2016,  iar cel al SRI cu - 9,4%. 

Totodata bugetul CCR ar creste cu 1,89% iar cel al Ministerului Apararii Nationale ar creste cu 52% pentru a ajunge la exact 2% din PIB.

 

Iohannis, nemultumit ca noul buget nu respecta promisiunile facute NATO.
Iohannis, nemultumit ca noul buget nu respecta promisiunile facute NATO. "Nu ne putem juca cu securitatea Romaniei"
VIDEO PROTVPLUS.RO
lideri PSD
Ce șanse are PSD cu plângerea pentru trădare împotriva lui Iohannis: ”Să fim serioși!”
Ce spun analiștii politici despre demersul PSD privind amnistia: ”E un moment de răscruce”
Lovitură pentru Ponta. 2 deputați din Pro România s-au răzgândit și s-au întors la PSD
Cătălin Rădulescu, PSD: ”Faptele de corupţie să fie în ordonanţa de graţiere şi amnistie"
Cătălin Rădulescu, despre Klaus Iohannis: ”Minciuna este socotită tot la înaltă trădare”
Gorghiu, despre acuzarea lui Iohannis de înaltă trădare: ”Mi se pare o diversiune”
Ludovic Orban
Orban, despre întâlnirea USR cu premierul: ”Sper să nu mai apară astfel de situaţii”
Ponta: Discursul lui Dragnea, un clasic mesaj fascist şi naţional-socialist
După modelul Alianța Vestului, primari din 4 judeţe au semnat acordul Moldova se dezvoltă
Iohannis a contestat la Curtea Constituțională OUG pentru modificarea Legii vânătorii
Senator PSD: ”Amnistia și grațierea se fac, nu se discută!”
USR, apel la parlamentari să demită ”acest guvern care omoară România”