Guvernul a aprobat infiintarea Institutului National de Administratie. Ce competente are noua institutie


Ultimul update: Sambata 27 August 2016 07:05
Data publicarii: Miercuri 24 August 2016 13:15
Categorie: Stiri Politice
guvernul romaniei sediu

Guvernul a aprobat infiintarea Institutului National de Administratie (INA), institutie publica cu personalitate juridica ce va functiona in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Conform unui comunicat al Guvernului, Institutul va prelua de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici si centrele regionale din subordinea acestei a personalului si patrimoniului aferente activitatii de formare profesionala, programele de formare profesionala, drepturile si obligatiile care decurg din acestea.

"Implementarea acestor masuri nu este de natura sa afecteze raporturile de munca/de serviciu ale personalului preluat.
INA va asigura cadrul institutional pentru derularea activitatilor de formare a personalului din cadrul autoritatilor si institutiilor publice. Aceasta va avea competente sporite fata de vechea institutie si va asigura cadrul organizat/formal pentru a acoperi nevoia de formare pentru toate categoriile de personal care isi desfasoara activitatea in cadrul autoritatilor si institutiilor publice, cat si o serie de mecanisme vizand asigurarea calitatii si unitatii in procesul de formare.

De asemenea, INA va asigura formari/perfectionari specifice, destinate unor categorii sau procese prioritare in administratia publica, pentru care furnizorii privati sau cei din mediul academic nu au capacitatea/expertiza practica de formare necesara si nici curicule dezvoltate." - se mai arata in comunicatul de presa.

Guvernul mai precizeaza ca Institutul de Administratie va organiza si cursuri de masterat si doctorat in domeniul administratiei publice, in parteneriat cu institutii de invatamant superior.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO