Gluma lui Basescu, de la un italian: Noi v-am invadat in 101. Voi, acum, cu vreun milion de romani

30-05-2013 17:25

traian basescu

Traian Basescu le-a spus oamenilor de afaceri italieni o gluma auzita de la un politician important din tara acestora despre momentele istorice dintre Romania si Italia, respectiv invaziile din perioada Daciei raportate la cele din perioada moderna.

"Vin la niste oameni care au demonstrat ca in Romania se poate, la niste oameni hotarati sa dezvolte afacerile in continuare in aceasta tara. Nu pot sa nu imi aduc aminte gluma unui important politician italian, cu care discutam la un moment dat, si rememoram istoria cu invazia romana din 101-102, 105-106. Si rememoram legaturile istorice, culturale, de limba, iar el mi-a replicat: «bine, noi v-am invadat in 101-102, 105-106, dar voi ne-ati invadat acum, cu vreun milion de romani». Ceea ce parea un schimb istoric echitabil. Asta spune foarte multe, cand ne face placere sa constatam momente istorice importante, cand, intr-un fel sau altul, natiunile noastre s-au integrat. Si au luat una de la alta ce au avut fiecare mai bun", a spus Basescu.

Presedintele a tinut sa sublinieze faptul ca oamenii de afaceri italieni au creat in ultimii zece ani un numar impresionant de firme, asigurand 60.000 de locuri de munca in economia romaneasca, investind 1,6 miliarde de euro.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO