Cine este Gigel Sorinel Stirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii

×
Codul embed a fost copiat

Deputatul Gigel Sorinel Stirbu, propus de PNL pentru portofoliul Culturii, a fost solicitat, vineri, sa comenteze declaratia scriitorului Andrei Plesu la adresa sa, privind faptul ca "inca un Gigel nu mai conteaza".

Acesta a raspuns ca este mandru si le multumeste parintilor pentru: "numele care mi l-au dat".

Intrebat cum priveste declaratia lui Andrei Plesu care a spus, in legatura cu nominalizarea sa, ca "inca un Gigel nu mai conteaza", Stirbu a raspuns: "Sunt extraordinar de mandru de numele meu si multumesc parintilor de numele care mi l-au dat", potrivit Mediafax.

Filosoful Andrei Plesu a fost intrebat vineri ce parere are despre eventuala numire a lui Gigel Stirbu la Ministerul Culturii, el declarand ca nu il cunoaste, nu a auzit niciodata de acesta si ca "un Gigel in plus nu mai conteaza".

"Nu am auzit niciodata de domnul asta, ori la Cultura imi imaginez ca ar trebui sa apara totusi si personaje care au un anumit curriculum in domeniu", a spus Plesu.

Citește și
Crin Antonescu
Crin Antonescu, intrebat daca crede ca ministrul Barbu va demisiona: Eu cred ca da
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

El a mentionat ca nu stie cine este Gigel Stirbu.

"Cum il cheama?", s-a interesat Plesu.

Dupa ce jurnalistii i-au spus ca numele acestuia este Gigel Sorinel Stirbu, Plesu a spus: "Dupa mine, Gigel e foarte potrivit pentru o functie care cere anvergura europeana. La noi e plin de Gigei in toate posturile si in toate institutiile. Un Gigel in plus nu mai conteaza".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia in unanimitate ca Gigel Stirbu sa fie propus pentru portofoliul Culturii, in locul lui Daniel Barbu, cu aceasta decizie fiind informat si premierul Victor Ponta.

Antonescu a sustinut ca Stirbu se afla la al doilea mandat de parlamentar si beneficiaza de "deplina incredere", fiind una dintre persoanele care "au confirmat in toate planurile".

"Cel desemnat pentru Ministerul Culturii este colegul nostru, domnul deputat Stirbu, care este la al doilea mandat parlamentar, care este presedinte al Comisiei de cultura, arta si mass-media din Camera Deputatilor, care a fost in Guvernul Tariceanu secretar de stat in acest minister. Este unul dintre colegii nostrii din noul val, din tanara generatie, in orice caz mult mai tanara decat a mea, care au confirmat in toate planurile, in care avem deplina incredere, este o decizie si aceasta luata in unanimitate", a declarat liderul PNL. 

Daniel Barbu a demisionat, joi, din functia de ministru al Culturii.

Cine este deputatul PNL Gigel Sorinel Stirbu

Gigel Stirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, se afla la cel de-al doilea mandat in Parlamentul Romaniei, fiind de profesie preot ajuns in 2005 subprefect, iar in 2007, secretar de stat in Ministerul Culturii, in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu.

Gigel Stirbu s-a nascut in data de 12 septembrie 1971, este casatorit si are doi copii. Acesta este absolvent al Seminarului Teologic din Craiova, al Facultatii de Teologie si al Institutului National de Administratie si Ecole Nationale D'Administration din Paris.

In perioada 1995 - 2001, actualul deputat PNL a fost preot in Parohia Rosieni din Olt. In 2005, a devenit subprefect in cadrul Prefecturii Olt, iar intre anii 2007 si 2008 a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Culturii.

Gigel Stirbu a devenit deputat PNL in anul 2008, fiind pe perioada mandatului presedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO. In prezent, Gigel Stirbu se afla la cel de-al doilea mandat in Parlament, detinand si presedintia Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.

El a intrat in politica in 2001, cand a ocupat, timp de trei ani, functia de presedinte al TNL Olt. Din februarie 2013, acesta este membru al Biroului Politic National al Partidului National Liberal.

In 2008, Gigel Stirbu publica volumul "Viata religioasa din Romania", iar in 2011 lansa cartea "Liberalismul romanesc intre 1930-1940".

Potrivit declaratiei de avere din iunie 2013, Stirbu detine trei terenuri in Slatina, cel mai mare de 8.890 mp, iar celelalte de 792 de mp si 605 mp. Primul teren a fost achizitionat prin cumparare, iar celelalte doua au fost primite mostenire. Stirbu mai detine doua apartamente, in Slatina, de 44 de mp si 62 de mp, achizitionate in 2006 si 2007 si o casa, primita mostenire, in 2012, cu suprafata de 501 mp, tot in Slatina.

Liberalul mai are un cont curent de 270.000 lei la Unicredit Tiriac Bank si o datorie de 40.000 de euro la BCR, din 2007 si scadenta in 2032. Veniturile lui Gigel Stirbu includ indemnizatia de la Parlament, in valoare de 56.615 lei pe an.

Sotia sa, Delia Stirbu, are o retributie de 4.320 de lei, pe an, la o firma privata. De asemenea, deputatul si sotia sa au obtinut din inchirierea celor doua apartamente suma de 10.674 de lei, brut, pe an. In actuala legislatura, Gigel Stirbu a semnat 19 propuneri legislative si 10 interpelari la adresa Guvernului.

 Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Daniel Barbu si-a dat demisia din functia de ministru al Culturii. Premierul a confirmat informatia
Daniel Barbu si-a dat demisia din functia de ministru al Culturii. Premierul a confirmat informatia

Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii.

Crin Antonescu, intrebat daca crede ca ministrul Barbu va demisiona: Eu cred ca da
Crin Antonescu, intrebat daca crede ca ministrul Barbu va demisiona: Eu cred ca da

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat, miercuri, la RRA, daca este de parere ca ministrul Culturii, Daniel Barbu, va demisiona.

CNCD s-a autosesizat in cazul declaratiilor ministrului Daniel Barbu despre programul anti-HIV
CNCD s-a autosesizat in cazul declaratiilor ministrului Daniel Barbu despre programul anti-HIV

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) se autosesizeaza in legatura cu declaratiile ministrului Culturii Daniel Barbu privind banii alocati pentru programul national de prevenire si combatere a infectarii cu HIV.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.