Geoana a publicat pe blog discursul nerostit, dar auzit la congresul PSD

Ultima actualizare: 12-04-2012 08:09
Mircea Geoana

Asa se numeste titlul articolului scris de Mircea Geoana pe blogul personal: "Discursul nerostit, dar auzit la congresul PSD". Fostul presedinte al partidului s-a aratat dezamagit ca la acest eveniment important nu a fost invitat sa ia cuvantul.

"Unii colegi au vorbit de un "Congres de mesaj" pentru a justifica o lista inchisa a vorbitorilor la Congres. Altii au interpretat materialul propus de mine pentru dezbatere in INTERIORUL partidului drept o intentie de deturnare a sensului Congresului, acela de a comunica alternativa PSD la actuala Putere, la asa-zise probleme interne in partid ..."

Acestea sunt, in viziunea lui Geoana, posibilele explicatii pentru faptul ca nu a fost invitat la congres sa tina un discurs in fata membrilor PSD. Dezamagit, Geoana afirma ca nu s-a suparat, desi recunoaste ca ar fi trebuit sa-si cunoasca colegii, dupa atatia ani. "Acum ii cunosc", sustine fostul presedinte PSD.

Tot el a scris pe blog principalele idei pe care ar fi vrut sa le rosteasca la congresul PSD din octombrie. Printre acestea se afla si una referitoare la faptul ca PSD ar trebui sa-si schimbe "dramatic strategia".

".. nu ne putem permite sa ne culcam pe o ureche si ne amagim cu doua-trei sondaje. Ca suntem pe un inevitabil val al victoriei doar pentru ca adversarii nostri azi sunt in corzi. Daca 80% din populatie considera ca directia tarii e gresita, atunci aliatul nostru este populatia. Daca 60% din populatia Romaniei isi cauta o reprezentare politica si lideri care sa o conduca in lupta ei pentru o viata mai buna, trebuie sa devenim liderul nemultumirilor populatiei si nu doar liderul unei eventuale noi majoritati in Parlament." - sustine Mircea Geoana.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO