Gabriela Firea, nervoasă: ”Sunteţi obsedat de mine... dar nu cred că sunteţi masochist”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Scandalul a fost astăzi pe ordinea de zi a Consiliului General Bucureşti.

După aprobarea proiectelor prin care primăria le dă bani femeilor gravide sau celor care vor să facă fertilizare în vitro, Gabriela Firea i-a ameninţat pe consilierii din opoziţie că vor fi daţi în judecată, dar şi că le va face cunoştinţă cu soţul ei dacă nu votează anumite hotărâri.

Tot astăzi, fostul candidat la primăria capitalei, Nicușor Dan, a fost dat afară din şedinţa Consiliului.

Consilierilor li s-a propus să voteze două proiecte prin care femeile gravide ar primi vouchere în valoare de 2000 de lei pentru analize şi teste medicale, iar cele care vor să facă fertilizare în vitro, 3000 de euro.

"Ca mamă şi femeie, ca om care respectă legea şi o citeşte din scoarţă în scoarţă, inclusiv legea 215, da este treaba primăriei şi aceasta, orice aspect care ţine de sănătatea publică", a transmis Gabriela Firea.

Doar femeile care au rezidență de 6 luni în Bucureşti vor beneficia de bani, nu şi cele cu vize de flotant. Până aici toate bune după care a început scandalul în momentul în care consilerii au început să discute despre cele 21 de societăţi comerciale care vor gestiona capitala în locul actualelor administraţii şi direcţii din primărie.

Societăţile ar fi trebuit să preia patrimoniul vechii forme de administraţii. Consilierii din opoziţie au vorbit de abuzuri şi angajări ilegale.

"Vă rog să puneţi pe ordinea de zi proiect de transparentizare a activităţii", a transmis Cristian Olteanu, consilier PNL.

"Eu vă solicit să le scoateţi de pe ordinea de zi pentru că ele au apărut în consultarea publică într-o formă şi apoi pe parcursul zilei de ieri ele au fost modificate", a spus Roxana Wring, consilier USR.

Gabriela Firea a fost întrebată dacă acelaşi model se aplică şi în Voluntari, unde primar este soţul ei. În replică, Firea i-a acuzat pe unii consilieri din opoziţie că ar avea interese şi rude în vechile administraţii.

"Da şi domnul Pandele. Sigur că da. Dar să ştiţi că în Ilfov sunt mai mulţi primari care au înfiinţat companii, dar dumneavostră sunteţi obsedaţi de mine, de familia mea, vreţi să-l pomeniţi doar pe soţul meu. Eu cred că e şi un sentiment plăcut pentru că nu sunteţi masochist. Atunci o să vă fac cunoştinţă cu soţul meu ca să aveţi discuţii pe legea administraţiei publice locale. Nu mai fiţi aşa agitat, sunteţi tânăr, faceţi şi riduri”, a transmis Gabriela Firea.

Opriţi calomnia”, a strigat un consilier.

Nu ţipaţi că nu sunteţi în codru, aşa faceţi acasă? Dacă aveţi tulburări, vă rog trataţi-vă. Voi solicita vot nominal ca să vă dăm în judecată. Voi face publică lista cu toate rudele dumneavoastră, domnule consilier general. Avem lista completă cu toate rudele, cunoştinţele, prietenii, vecinii, iubiţii, puncte, puncte", a continuat primarul general.

În discuţiile aprinse s-a implicat şi fostul candidat la primăria capitalei, Nicușor Dan, în prezent deputat independent. Acesta a cerut cuvântul, acuzând că nu s-a făcut recepţia pentru lărgirea străzilor Buzești - Berzei, dar a fost refuzat şi scos afară de poliţiştii locali.

Nicușor Dan a anunţat că va face o plângere penală. Reprezentanţii primăriei susţin însă că, de fapt, există un proces verbal pentru recepţia lucrărilor.

Pe de altă parte, Gabriela Firea le-a dat un ultimatum până pe 1 iunie consilierilor să voteze proiectele privind trecerea patrimoniului în gestiunea celor 21 de societăţi înfiinţate deja.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO