Fostul premier Victor Ponta: ”Dăncilă cu Teodorovici vor merge în închisoare”


Ultimul update: Duminica 03 Martie 2019 13:08
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2019 12:54
Categorie: Stiri Politice
Eugen Teodorovici, Viorica Dăncilă

Fostul președinte al PSD Victor Ponta îi avertizează public pe premierul Viorica Dăncilă și ministrul Eugen Teodorovici să nu semneze documentele de înfințare a Fondului Suveran de Investiții, deoarece ar putea ajunge la închisoare.

Ponta a declarat, duminică, într-o conferință de presă că, în opinia sa, ordonanța de urgență 114, care prevede, printre altele, taxarea băncilor, este ”o mineriadă economică”, organizată de Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici.

”Ordonanța 114, dată între Crăciun și Anul Nou, a fost o mineriadă economică. Au venit cu bâtele, Vâlcov cu Teodorovici, s-au pus cu bâtele pe toată lumea. Acum, sigur, trebuie să mai panseze băncile, societățile din energie.” - a spus Ponta.

De asemenea, fostul premier este de părere că, după ordonanța de urgență 114, înființarea Fondului Suveran de Investiții ”este cel mai mare jaf din istoria României”.

După această mineriadă, Fondul Suveran este cel mai mare jaf din istoria României, de la invazia sovietică încoace. Pentru că tot ceea ce România mai are, Hidroelectrica, Romgaz... ați văzut, zilele astea bagă la Fondul Suveran să le fure și Imprimeria Națională și Loteria, adică tot ce a mai rămas vacă de muls este dusă în staulul lui Vâlcov. Măcar de ar fi mulse, dar acolo vor fi omorâte și împărțite, vândute pe bucăți.

Cred foarte tare și sper ca doamna Dăncilă și cancelaria nouă pe care și-o formează să reușească să o protejeze cât de cât, pentru că eu am mai spus și o mai spun: cei care semnează Fondul Suveran nu sunt nici Dragnea nici Vâlcov, care, de fapt, fac bani acolo. O să semneze Dăncilă, o să semneze Teodorovici.

Eu nu cred că Toader semnează, îl cunoaștem foarte bine și e prea deștept să facă așa ceva, va da 184 de observații. Și atunci, Dăncilă cu Teodorovici vor merge în închisoare. Nu anul ăsta. La anul, peste 2, peste 3. Nicio țară nu-și permite să lase nepedepsiți pe cei care fură avuția națională.” - a spus fostul președinte al PSD Victor Ponta.

Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin Ordonanță de Urgență, după ce CCR a respins legea

Guvernul a făcut un prim pas pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Prin ordonanţă de urgenţă, Executivul a decis ca fondul să poată fi alimentat cu bani şi acţiuni de la cele mai profitabile companii deţinute de stat.

Potrivit Constituției, Ordonanța de urgență intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgență la Camera competentă să fie sesizată și după publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat săptămâna trecută că liberalii vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la OUG referitoare la înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

La rândul său, senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat că ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă "cea mai mare samavolnicie împotriva României". Totodată, el s-a întreabat dacă Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, "va îndrăzni" să atace această OUG la CCR.

"Cel mai probabil va prefera să mai primească un bacşiş de la Dragnea şi majoritatea parlamentară şi să plece într-un nou concediu, că o fi surmenat?", a mai afirmat Băsescu.

Fondul Suveran de Investiții

La sfârșitul anului trecut, Executivul a aprobat cadrul legal de înfiinţare a fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii, ce vor fi organizate ca societăţi pe acţiuni, în condiţii care vor fi stabilite separat prin hotărâri de guvern şi vor fi administrate în sistem dualist de către un Consiliu de supraveghere şi un directorat.

Fostul reședinte al României Traian Băsescu a afirmat că ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii reprezintă "cea mai mare samavolnicie împotriva României". 

Opoziţia a criticat legea iniţiată de PSD-ALDE, acuzând că Fondul Suveran va fi un sac uriaş de 9 miliarde de lei, aflat la discreţia puterii. Pe lista celor 33 de compani care ar fi intrat în Fondul Suveran se aflau nume mari, precum OMV Petrom, Romgaz, Hidroelectrica şi Antibiotice.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

Ciorbea s-a întâlnit cu câțiva protestatari, nemulțumiți de Fondul Suveran: ”A încercat să ne păcălească”
Ciorbea s-a întâlnit cu câțiva protestatari, nemulțumiți de Fondul Suveran: ”A încercat să ne păcălească”
Băsescu acuză:
Băsescu acuză: "Acesta se numeşte jaf! Au săvârşit cea mai mare samavolnicie”
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Băsescu acuză:
Băsescu acuză: "Acesta se numeşte jaf! Au săvârşit cea mai mare samavolnicie”
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
VIDEO PROTVPLUS.RO
Premierul Viorica Dancila participa la Congresul extraordinar al PSD
CEx PSD, vineri, la Palatul Parlamentului. Despre ce vor discuta social-democrații
Dăncilă a anunțat ce domenii urmărește România pentru viitorul comisar european
Dăncilă: Guvernul aprobă cheltuielile pentru un portal electronic al Registrului Comerțului
Mihai Fifor: "PNL dispreţuieşte românii care muncesc"
PNL: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere şi pensii speciale
Cuc: Se impune o restructurare masivă. Și eu aş da afară mâine câţiva funcţionari
Klaus Iohannis
Iohannis: Simpatică doamna premier. Să mai studieze un pic arhitectura statului
Iohannis, după întâlnirea cu Trump: „Există o preocupare pentru OUG 114 și legea offshore”
Washington Post: Varşovia şi Bucureştiul au prioritate pe lista de oaspeţi de la Casa Albă
20.000 de români s-au înscris la votul prin corespondență, iar termenul limită se apropie
Peste 20.000 de alegători din diaspora s-au înregistrat pentru votul la prezidențiale
Sesiune extraordinară la Parlament, convocată luni. Opoziţia cere anularea OUG 114