Florian-Dorel Bodog, propus la Ministerul Sanatatii, medic bihorean cu ascensiune politica rapida

Ultimul update: Vineri 06 Ianuarie 2017 07:34
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2017 17:30
Categorie: Politic
Florian-Dorel Bodog

Florian-Dorel Bodog, in varsta de 45 de ani, este un medic bihorean intrat oficial in politica in 2012, pana atunci detinand, cu sprijinul PSD, mai multe functii.

El este profesor la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, al carei decan este, iar in octombrie anul trecut ministrul Educatiei Mircea Dumitru i-a retras dreptul de a coordona doctorate pe motiv ca are doar doua articole publicate.

Bodog este senator PSD aflat la al doilea mandat dupa ce a fost reales la scrutinul din decembrie 2016. Inainte de a intra oficial in politica, inscriindu-se pe listele USL in 2012, Florian Bodog a ocupat o serie de functii la nivel local care necesita sprijin din partea unui partid.

Astfel, in 2009 Bodog a ajuns director al Spitalului Judetean Bihor, iar un an mai tarziu a fost numit seful Directiei Generale de Sanatate Publica de catre ministrul Sanatatii de la acea vreme Cseke Attila, din Guvernul Boc. Succesorul lui Cseke, Ritli Ladislau, l-a numit sef de cabinet la inceputul lui 2012 in Guvernul Ungureanu, urmand ca la jumatatea aceluiasi an Bodog sa revina, pentru cateva saptamani, la sefia Directiei Generale de Sanatate Publica in Guvenrul Ponta 1, iar apoi sa fie numit secretar de stat. Presa locala a scris despre doua scandaluri in care ar fi fost implicat Florian Bodog.

Unul dintre acestea vizeaza teza de doctorat a ministrului propus la Sanatate, despre care jurnalistii bihoreni au scris ca ar fi plagiata. Un alt scandal vizeaza finantarea campaniei electorale din 2012 a lui Bodog, presa locala scriind ca mai multe aparitii ale acestuia in media ar fi fost finantate de o firma elvetiana cu afaceri in domeniul sanatatii. Bodog este si profesor universitar si decan al Facultatii de Medicina din Oradea.

In octombrie 2016, ministrul Educatiei Mircea Dumitru i-a retras lui Florian Bodog dreptul de a coordona doctorate, in baza unei decizii a Consiliului General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), din septembrie 2016, motivata prin faptul ca Florian Bodog are doar doua articole publicate in calitate de autor principal, deci nu indeplineste criteriile necesare pentru a conduce doctorate.

La capitolul avere, Bodog are o casa in Ungaria, peste jumatate de milion de lei in conturi si nicio datorie. Florian Bodog detine, impreuna cu sotia, trei terenuri extravilane in judetul Bihor, cu suprafata totala de 15.653 metri patrati. Are in proprietate si un apartament in Oradea, o casa in Osorhei si o alta casa in localitatea Bihar Ugra din Ungaria, potrivit ultimei sale declaratii de avere, din noiembrie 2016.

Are conturi, depozite bancare si plasamente in fonduri de investitii in valoare de 618.627 lei, 3.037 euro si 545.410 yeni japonezi. De asemenea, detine actiuni la doua firme cu profil farmaceutic, uneia dintre ele acordandu-i un imprumut de 254.675 lei.

La capitolul venituri, Bodog a declarat suma de 74.821 lei din activitatea didactica desfasurata la Universitatea de Medicina din Oradea, 861 lei din activitate didactica – integrare clinica de la Spitalul Clinic Judetean Oradea si 60.126 lei indemnizatie de senator. De asemenea, sotia a obtinut 52.563 lei din activitate didactica la Universitatea din Oradea, iar cei doi copii cate 798 de lei din alocatii.

Florian-Dorel Bodog Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Pavel Nastase, nominalizarea pentru Ministerul Educatiei, presedinte al Senatului ASE
Pavel Nastase, nominalizarea pentru Ministerul Educatiei, presedinte al Senatului ASE
Cine este Augustin Jianu, propus ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale
Cine este Augustin Jianu, propus ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale
VIDEO PROTVPLUS.RO
Octavian Petric
Ponta îi mai dă o lovitură lui Dragnea. Ce deputat PSD a plecat la Pro România
Liviu Dragnea: ”S-a încercat sfâșierea acestui partid, din exterior și din interior”
Dăncilă: ”De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a mers bine”
Tăriceanu l-a numit ”dragă Liviu” și ”colegul meu” pe Dragnea. Plan anti-Iohannis
Tăriceanu cere un ”moment zero” în Justiție. ”Miile de români au fost victime ale DNA”
Tăriceanu, despre Iohannis: ”Am sperat să nu mai avem un al doilea Băsescu”
Lucian Șova
Explicațiile ministrului demisionar al Transporturilor pentru situația de pe căile ferate
Orban: E ”ilogic” să dai jos un premier PSD pentru a pune un alt premier PSD
Dacian Cioloș renunță la Mișcarea România Împreună și face partid nou. Cum se va numi
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD: "Toţi să fie atenţi la Dragnea"
Orban: Alegerile anticipate, cea mai bună soluţie, în cazul căderii guvernului
CCR numește ”absurdă” o modificare PSD-ALDE privind sancționarea corupției