Fenechiu: Nu mi-am dat demisia din functiile detinute in PNL. Colegii mei vor judeca rezultatele

Ultima actualizare: 05-09-2012 01:19
Relu Fenechiu

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu precizeaza ca nu si-a dat demisia din functiile detinute in partid, dar ca este dispus ca faca acest lucru in cazul in care colegii sai din BPC vor lua aceasta hotarare.

"Eventuala mea demisie reprezinta un angajament politic strict intre mine si Partidul National Liberal. Sunt dispus sa fac acest pas daca conducerea partidului considera ca rezultatele obtinute la referendumul de demitere a lui Traian Basescu nu au fost satisfacatoare", precizeaza Fenechiu, care a coordonat campania PNL pentru referendum, intr-un comunicat de presa.


Relu Fenechiu precizeaza ca nu si-a dat demisia din functiile de conducere din partid si "nu a fost niciodata vorba" ca da demisiona din PNL. "Consider ca singurii in masura sa ma judece sunt colegii mei si le stau oricand la dispozitie", adauga vicepresedintele PNL.

"Avem in continuare acest razboi important de dus impotriva lui Traian Basescu, o batalie in care cu totii cei din USLsuntem angajati sa o ducem, de acum si mai mult, in numele romanilor, avand in spate girul a 8,5 milioane de romani care au avut ceva de spus la referendumul din aceasta duminica. Daca in conditii de canicula atat de multi oameni i-au spus lui Traian Basescu sa plece, consider ca duminica, la referendum, am inregistrat o mare victorie, o victorie care consider ca ne obliga sa continuam razboiul in numele romanilor", mai declara Fenechiu, care este si presedintele Organizatiei judetene Iasi a PNL.

Relu Fenechiu a mentionat, luni seara, la Digi 24, citat de Mediafax, ca a spus ca, in conditiile in care Traian Basescu va reveni la Cotroceni, el va demisiona din toate functiile de conducere din PNL. "In conditiile in care Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni, eu am spus ca voi demisiona din toate functiile de conducere din PNL. Deocamdata, nu s-a intors si luptam in continuare. Vor fi oameni care vor analiza daca aceasta campanie pentru referendum a fost bine facuta sau nu", a declarat Relu Fenechiu.

In 12 iulie, Relu Fenechiu declara ca, in conditiile in care Traian Basescu nu va fi demis la referendum, el isi asuma ca a gresit declansand referendumul impotriva sefului statului si va demisiona din toate functiile detinute in partid.

"Indiferent de conditiile in care se va desfasura referendumul, dorinta mea e sa vina la vot cei care vor sa scape de Traian Basescu, dar si sustinatorii, sa vedem care sunt mai multi. Regula spune ca cine are unul in plus, acela castiga. Daca Traian Basescu castiga referendumul, insemana ca noi ne-am inselat si ca poporul roman a dus-o bine", a spus Fenechiu.

Intrebat ce inseamna ca s-a inselat in ceea ce priveste referendumul, Fenechiu a spus ca el spera ca referendumul va fi unul valid. "Daca referendumul nu va fi validat, inseamna ca am gresit. Eu sper ca vom avea un referendum valid si aici tine de repsonsabilitatea noastra, a tuturor", a spus Fenechiu.

Intrebat la ce se refera atunci cand vorbeste despre greseala, Fenechiu a precizat: "Am gresit ca am declansat un referendum impotriva lui Traian Basescu daca romanii vor spune altceva". El a spus ca isi asuma aceasta eventuala greseala.

Adomnitei demisioneaza din BPC al PNL: Nu am reusit ca Iasi sa fie in primele 5 judete ca prezenta

Presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, si-a anuntat demisia din Biroul Politic Central al PNL, el motivand ca judetul Iasi nu s-a clasat in primele 5 judete in ceea ce priveste prezenta la vot la referendumul pentru demiterea presedintelui.

"Inainte de a incepe campania pentru demiterea presedintelui, eu am spus clar ca vreau o campanie colegiala. Am spus ca judetul Iasi trebuie sa fie in primele cinci locuri in ce priveste prezenta la vot. Nu am reusit, asa ca imi dau demisia. Este o demisie de onoare, imi respect cuvantul", a declarat Adomnitei, contactat de "Gandul".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO