Ludovic Orban si-a anuntat candidatura la presedintia PNL

28-02-2010 00:00

Ludovic Orban

UPDATE - Dupa doua saptamani in care a discutat cu majoritatea liderilor din filiale, cautand sustinere, Ludovic Orban si-a anuntat astazi candidatura la sefia PNL.

 
"Candidez pentru a apara democratia PNL si convingerile liberalilor. Candiez pentru drepturile fiecarui membru de a face o cariera in partid si de a fi ales in conducere. Candidez pentru a oferi PNL ceea ce are nevoie", a spus Ludovic Orban.

Prim-vicepresedintele liberal a precizat ca nu are nicio lista, echipa sa fiind alcatuita din "cei aproape 200.000 de membri ai partidului", adaugand ca vrea sa ofere PNL un plus de forta, concretete, un discurs mult mai aplicat, mai multa vigoare si reactii rapide.

Potrivit lui Orban, daca va fi ales, obiectivul sau va fi castigarea Primariei Capitalei si obtinerea a minim 12 presedintii de consilii judetene.

Presedintele partidului, Crin Antonescu a declarat pentru agentia Mediafax ca saluta candidatura lui Ludovic Orban si o considera normala.

Potrivit unor surse din partid, la baza deciziei lui Ludovic  Orban au fost neincluderea sa in echipa pe care Crin Antonescu urmeaza sa o propuna, dar si faptul ca doreste alegerea uninominala pentru fiecare functie in partid si nu pe lista, asa cum propune actualul lider liberal.

Crin Antonescu si Ludovic Orban, acum contracandidati, au format tandemul care l-a inlaturat pe Calin Popescu Tariceanu de la sefia PNL la congresul precedent, desfasurat in 2009.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO