Este oficial. PSD isi va alege presedintele pe 11 octombrie, iar pe 18 octombrie are congres extraordinar

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07
Liviu Dragnea la PSD

Comitetul Executiv National al PSD a decis, luni, ca pe 18 octombrie sa aiba loc Congresul extraordinar al partidului, iar pe 11 octombrie scrutinul pentru alegerea presedintelui.

"S-a stabilit ca scrutinul intern pentru alegerea presedintelui PSD sa fie pe 11 octombrie, iar Congresul sa fie pe 18 octombrie la o saptamana dupa. Detaliile pentru scrutinul intern sunt cuprinse in regulamentul de organizare, sunt detalii pe care le va da presedintele Comisiei electorale centrale a partidului, Florin Iordache", a spus Dragnea, conform Agerpres, la finalul sedintei CExN al PSD, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca s-au votat mai multe prevederi ale regulamentului privind alegerile, printre care si indeplinirea anumitor conditii de catre cei care vor sa candideze la sefia partidului.

"Am fost trei persoane care am votat impotriva unor conditii de eligibilitate puse pentru candidati si anume 10% din organizatii sa sustina un candidat, adica orice candidat sa depuna la dosarul de candidatura sustinerea a 10% din organizatii, e vorba de patru sau cinci, dintre care obligatoriu organizatia din care face parte, si cred ca la vicepresedinte 5%, organizatia din care face parte si inca una. Am votat impotriva, am incercat sa le spun colegilor mei sa fie de acord sa nu existe niciun fel de conditie pentru a nu spune cineva ca este oprit sa candideze", a precizat Dragnea.

Presedintele interimar al PSD a mentionat ca au fost argumente serioase din partea celor care au sustinut impunerea unor conditii avand in vedere ca au fost cazuri in istoria partidului cand s-au depus "candidaturi neserioase". Au fost candidati care in timpul congresului, cu toate ca erau trecuti pe buletinul de vot, s-au retras, a amintit Dragnea.

Pe de alta parte, presedintele interimar al social-democratilor a evitat sa spuna daca va candida la presedintia partidului, afirmand ca, in urmatoarele zile, va finaliza un posibil proiect politic pentru PSD.

"Nu pot sa va spun acum (n.r.- daca va candida sau nu). in urmatoarele zile o sa imi finalizez un posibil proiect politic pentru PSD si obiectivele pe care cred eu ca trebuie sa le atinga acest partid si, daca o sa ajung la concluzia ca eu pot sa contribui la atingerea acestor obiective, atunci eu, cu inima usoara, voi anunta candidatura. E o chestiune de zile", a spus Dragnea, la finalul sedintei CExN al PSD.

El a adaugat ca nu este "ipocrit, nici copil, nici mincinos", ca se gandeste foarte serios la aceasta candidatura si nu respinge ideea de a intra in cursa pentru sefia PSD.

"Eu simt ca partidul are nevoie de o schimbare profunda atat din punct de vedere al abordarii politice, cat si din punct de vedere al doctrinei, al clarificarii doctrinei din punct de vedere al organizarii, al comunicarii, al relatiilor interne din partid, al relatiilor cu celelalte institutii, al pozitiei PSD fata de stat si fata de statul de drept si fata de justitie, din punct de vedere al introducerii meritocratiei in partid. Toate acestea ma preocupa. Am inceput sa le pun pe hartie. Cand o sa am un proiect conturat si o sa ajung la concluzia ca ceea ce cred eu ca trebuie pentru partid poate fi dus la capat de mine o sa imi depun candidatura fara ezitare", a precizat Dragnea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO