Ei vor conduce Parlamentul. Liderii PSD, ALDE si UDMR au semnat un protocol de colaborare parlamentara

21-12-2016 15:56

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu (stg.), presedintele PSD, Liviu Dragnea (ctr.), si presedintele UDMR, Kelemen Hunor (dr.)

Liderii PSD, ALDE si UDMR au semnat la Palatul Parlamentului, un protocol de colaborare parlamentara.

"Ne intereseaza foarte mult o majoritate parlamentara stabila, care sa ne asigure o stabilitate politica si o stabilitate macroeconomica pentru a reusi sa generam o crestere economica sustenabila care sa inceapa sa se vada in mod serios in buzunarele romanilor.

Acordul stabileste foarte pe scurt principiile de colaborare si obiectivele urmarite intr-o viitoare guvernare", a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a aratat, la randul sau, ca au existat discutii in ultimele doua zile cu coalitia de guvernare formata de PSD si ALDE, concluzia acestora fiind colaborarea in plan parlamentar, pe o perioada de patru ani, respectiv o analiza pe fiecare sesiune parlamentara referitoare la stadiul acestei colaborari.

"Aceasta colaborare este necesara din mai multe motive - si aici putem sublinia stabilitatea politica, cresterea economica si rezolvarea acelor relatii intre majoritate si minoritate despre care noi credem ca e important din punct de vedere al stabilitatii politice, fiindca cu totii suntem interesati de o crestere sustenabila, de locuri de munca, de salarii mai decente pentru fiecare cetatean si, in acelasi timp, suntem interesati si de drepturile cetatenesti si ca drepturile minoritatilor nationale sa fie respectate", a aratat presedintele UDMR.

El a mentionat ca vor exista saptamanal consultari cu liderii grupurilor parlamentare si un dialog permanent intre partidele semnatare.

"Vrem sa dam Parlamentului un rol important in perioada care urmeaza, fiindca fara un parlament puternic nu exista un stat de drept in Romania functional din punct de vedere al valorilor democratice. Si noi suntem convinsi ca in acest moment rolul parlamentului trebuie intarit, va fi si un demers comun in acest sens. Deci, aceasta colaborare parlamentara sunt convins ca va fi benefica pentru fiecare cetatean, pentru fiecare comunitate", a adaugat Kelemen Hunor.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO