Dupa Adriana Saftoiu, inca 2 demisii in Parlament, de la UNPR si PNL: Ilie Morega si Nicolae Jolta

Ultima actualizare: 11-04-2012 02:40
parlamentari

Demisiile celor doi deputati din grupurile parlamentare respective, ca si demisia deputatului PNL Adriana Saftoiu din Parlament figureaza pe ordinea de zi a sedintei de marti a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

In 17 noiembrie 2011, Dan Ilie Morega a fost numit de conducerea UNPR ca presedinte al organizatiei judetene Gorj.

Pana in vara anului 2010, Morega a fost presedintele PNL Gorj si inlocuit ca urmare a unui scandal legat de banii pentru partid. In 10 noeimbrie 2011, deputatul Dan Ilie Morega a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei in dosarul in care a fost judecat pentru sponsorizari nelegale si obtineri de foloase pentru Partidul National Liberal, in perioada in care a fost presedintele filialei Gorj.

Pe de alta parte, Paul Pacuraru, fostul ministru liberal al Muncii, si Dan Ilie Morega au fost achitati, in 19 decembrie 2011, de catre Sectia penala a inaltei Curti de Casatie si Justitie, in procesul in care erau acuzati de fapte coruptie, decizia fiind definitiva.

Dan Ilie Morega a mai fost membru al ApR, PDSR, PNL Campeanu si PRM. El sustine ca a demisionat din functia de presedinte al organizatiei UNPR Gorj si din partid pentru ca si-a dat seama ca nu poate performa, intrucat filiala nu creste in sondaje si nu are loc un transfer de credibilitate de la el la partid.

El a mentionat ca nu doreste sa iasa "compromis", la sfarsitul carierei. "Nu doresc ca, aproape de sfarsitul carierei mele, sa ies compromis ca rezultat", a adaugat Morega. El a spus ca, in consecinta, a decis sa demisioneze din functia de presedinte al UNPR Gorj, dar si din partid, urmand sa isi desfasoare activitatea ca deputat independent, neafiliat politic.

Morega a precizat ca, deocamdata, nu se va inscrie intr-un alt partid politic. "Voi vota numai legile care sunt in folosul poporului si al gorjenilor", a spus Morega.

Nicolae Jolta era membru PNL, ales deputat intr-un colegiu uninominal din Bihor.

Pe de alta parte, deputatul PNL Adriana Saftoiu a declarat ca si-a depus la Secretariatul General al Camerei Deputatilor demisia din postul de deputat, ea precizand ca va ramane in PNL si ca, deocamdata, nu stie daca va mai candida pentru un nou mandat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO