Dragnea susţine că Timmermans a ameninţat "brutal" România

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 01 Octombrie 2018 23:15
Categorie: Politic
Liviu Dragnea si Frans Timmermans

Liderul PSD se declară dezamăgit de poziţia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a apreciat că şedinţă extraordinară a Comisiei LIBE a Parlamentului European, în cadrul căreia a avut loc un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, referitor la situaţia din România, nu a fost o dezbatere, ci "o listă de luări de poziţii stabilite de dinainte, o condamnare înainte de a se studia probele".

"Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine pentru că nu mi-am imaginat niciodată că o ţară intrată în UE va fi ameninţată în felul acesta, adică atât de brutal. Eu am urmărit această dezbatere, care de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o listă de luări de poziţii stabilite de dinainte, o condamnare deja înainte de a se studia probele, ca să spun aşa, că am experienţa asta nefericită. S-au trimis documente scrise, informaţii, dovezi la Bruxelles, dar nimeni nu a avut niciun fel de reacţie, nu s-a spus în mod concret care sunt acele amendamente sau acele articole din legile justiţiei care afectează independenţa justiţiei. Nu există aşa ceva. Ba, dimpotrivă, a fost scos orice actor politic în numirile judecătorilor şi numirile de la Înalta Curte. Asta înseamnă, de fapt, independenţă totală, dar poate asta deranjează", a spus Dragnea, luni seara, la Antena 3.

El a adăugat că, în prealabil, membri ai Comisiei Europene şi europarlamentari au fost informaţi cu privire la "derapaje îngrozitoare ale statului de drept şi violări ale drepturilor omului comise în numele luptei împotriva corupţiei", fiindu-le prezentate dovezi în acest sens.

"Nu am simţit noi nicio dorinţă de cooperare din partea Bruxelles, aşa cum trebuia să fie, era o obligaţie din MCV, pentru a se combate aceste derapaje. S-a atras atenţia Comisia asupra unor inexactităţi factuale din MCV şi nu au fost corectate. Şefii serviciilor secrete care au comis abuzuri, intervenind direct în procesul judiciar, au fost decoraţi de diferite state. Magistraţii care au condamnat pe bază de informaţii sau procurori care au dus dosarele în instanţă cu probe falsificate au fost chiar decoraţi şi lăudaţi de unele state membre. Ne întrebăm de ce au fost decoraţi? Pentru că s-au reînviat procedeele fostei poliţii politice comuniste, adică Securitatea? Eu nu cred că cei care au vorbit în această seară ştiau exact situaţia din România, ştiau exact legile justiţiei, ştiau exact ce s-a întâmplat la protestul neautorizat din 10 august", a declarat liderul PSD.

El a mai spus că "nu intră în atribuţiile instituţiilor europene să arbitreze disputele politice interne". În ceea ce priveşte protestul din 10 august, Dragnea a menţionat că au apărut pe internet imagini cu intervenţiile forţelor de ordine în alte state europene şi că "jandarmii din aceste state au acţionat exact" cum au acţionat şi cei din România.

"Deunăzi, a fost chiar la Bruxelles. Nu am auzit să se pună problema vreunei dezbateri serioase sau să fie chemat în instanţă vreun guvern din aceste state, că jandarmii au acţionat exagerat. Jandarmii din aceste state au acţionat exact cum au acţionat şi jandarmii din România. Deci, dacă jandarmii din România au reacţionat exagerat înseamnă că în toată Uniunea Europeană se acţionează exagerat", a completat Dragnea.

Liviu Dragnea si Frans Timmermans Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Numărul 2 din Comisia Europeană, replică la declaraţiile luI Trump.
Numărul 2 din Comisia Europeană, replică la declaraţiile luI Trump. "Nu vom abandona SUA"
Vorica Dăncilă, întâlniri la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker şi cu Frans Timmermans
Vorica Dăncilă, întâlniri la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker şi cu Frans Timmermans
Timmermans: Trebuie să ne asigurăm că în Europa nu vor mai exista niciodată dictaturi
Timmermans: Trebuie să ne asigurăm că în Europa nu vor mai exista niciodată dictaturi
Ponta: Timmermans a găsit la Camera Deputaţilor nişte pisici plouate care au miorlăit că nu știu nimic
Ponta: Timmermans a găsit la Camera Deputaţilor nişte pisici plouate care au miorlăit că nu știu nimic
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ion Iliescu la parchetul general
Iliescu, pentru Le Figaro: PSD ar trebui să-l susţină pe Tăriceanu la prezidenţiale
Dancă: Foamea de bani și lăcomia Guvernului Dragnea - Dăncilă aruncă economia în aer
Iohannis: ”Nu mă trimite doamna prim-ministru să citesc eu site-ul Guvernului”
Iohannis, scuze după o gafă în discurs. Mesajul transmis prin purtătorul de cuvânt
Victor Ponta, după anunţarea "taxei pe lăcomie": ”Dăncilă a minţit”
Iohannis despre un referendum pe justiţie: "Este în discuţie”
Klaus Iohannis
Ce spune Klaus Iohannis despre impozitarea cultelor religioase
Klaus Iohannis, despre prezența primei doamne la audierile de la Parchet
Klaus Iohannis a făcut o mutare importantă în războiul purtat cu guvernul
Iohannis: PSD, sub Dragnea, un partid anti-european, anti-justiţie, anti-investiţii, anti-afaceri
Greblă, despre cererea lui Iohannis: ”Este împotriva prevederilor constituţionale”
Reclamație la CCR pentru OUG privind înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor