Dragnea:Sustin in continuare angajarea raspunderii pe regionalizare, e o "fereastra de oportunitate"

Ultima actualizare: 12-06-2013 06:50
Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV ca sustine in continuarea varianta angajarii raspunderii Guvernului pe proiectul de regionalizare, precizand ca este o "fereastra de oportunitate".

Dragnea a fost intrebat daca sustine in continuare varianta in care pachetul de legi privind regionalizarea sa fie adoptat prin angajarea raspunderii Guvernului.

"O sustin in continuare, pentru ca mi se pare un proiect urias, poate primul proiect de tara de la Revolutie incoace. Eu cred ca pentru un asemenea proiect Guvernul intr-adevar isi poate angaja raspunderea in fata Parlamentului, pentru ca nu cred ca proiectul de regionalizare merita sa riscam sa-l dezbatem un an si ceva de zile in Parlament in conditiile in care important este sa prindem aceasta fereastra de oportunitate care poate e unica, 2013", a argumentat Dragnea, mentionand ca in aceasta situatie s-ar putea opta pentru alegeri directe la stabilirea primelor conduceri de regiuni.

Anterior, vicepremierul a fost intrebat daca urmareste sa devina seful unei regiuni administrative, dupa finalizarea procesului.

"Nu vreau asta, pentru ca calendarul este urmatorul: dupa aprobarea modificarilor la Constitutie, care speram sa se intample unde in octombrie...in noiembrie – decembrie vrem sa aprobam legislatia efectiva de infiintare a regiunilor si care sa stabileasca atributiile si competentele care trebuie sa mearga la regiuni, inclusiv resedinta acestora. Spre finalul finalului anului sa aiba loc alegerile la regiuni, alegerile probabil indirecte...sa fie decat alesii locali cei care voteaza", a sustinut vicepremierul.

El a precizat ca din 2016 presedintii regiunilor si consilierii regionali ar urma sa fie alesi in aceeasi zi cu primarii si consiliile judetene, in acelasi sistem de vot direct din partea cetatenilor.

Vicepremierul a sustinut ca in cazul numarului de consilieri regionali ar opta mai degraba pentru varianta in care fiecare judet sa beneficieze de acelasi numar de reprezentanti in Consiliul Regional, respectiv intre 7 si 10 reprezentanti pe judet.

Dragnea si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul anului 2014 se va reusi acreditarea regiunilor in discutiile cu Comisia Europeana, astfel incat acestea sa poata fi eligibile pentru a accesa fonduri europene. 

Regionalizarea Romaniei. Deseneaza noua harta si alege TU unde sa fie capitalele. Intra in aplicatia StirileProTV

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO