Dragnea, nervos din cauza situației Ministerului Justiției: ”Iohannis să rămână cu prostiile lui”

Ultima actualizare: 19-04-2019 18:48
Liviu Dragnea
Agerpres

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a arătat, vineri, iritat de declarațiile recente ale președintelui Klaus Iohannis, referitoare la schimbările de miniștri anunțate de social-democrați.

Dragnea a fost întrebat de jurnaliști la Botoșani cum vede situașia actuală de la Ministerul Justiției, care riscă să intre în blocaj de un eventual refuz al președintelui Iohannis, care s-a arătat deja nemulțumit de remanierea guvernamentală.

Nervos, liderul PSD a spus că social-democrații nu iau în calcul ”prostiile lui Iohannis” și că vor să se concentreze ”pe actul de guvernare” în perioada următoare.

Nu în ultimul rând, Dragnea a spus că la Ministerul Justiției va ajunge un interimar” până la urmă, subliniind faptul că își dorește ca ”de acolo de la minister să nu mai vină blocaje în ceea ce privește actele normative”.

Nu știu, o să vedem. Dar după ce am văzut declarațiile lui .. El stabilește cine e bun ministru, cine nu e bun ministru. Habar n-are, habar n-avem noi care sunt criteriile pe care le ia în calcul. E limpede pentru toată lumea care vrea să observe, că vrea să blocheze Guvernul cu orice preț, prin orice mijloace.

Noi nu luăm în calcul prostiile lui Iohannis. În perioada următoare, atenția noastră va fi concentrată pe actul de guvernare, va fi concentrată pe comunicarea cu oamenii. Iohannis să rămână cu prostiile lui, cu jocurile lui, cu blocajele lui. Până la urmă la Ministerul Justiției va fi pus un interimar, că trebuie să funcționeze ministerul ăla. Și sperăm, odată pentru totdeauna, ca de acolo de la minister să nu mai vină blocaje în ceea ce privește actele normative. În rest, Iohannis să se joace cum vrea el.” - a spus Liviu Dragnea, vineri, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Botoşani.

Iohannis: ”Această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat recent că remanierea guvernamentală anunţată de PSD este făcută pentru ca lucrurile "să meargă mai prost", şeful statului anunţând că va da un răspuns pe această temă la începutul săptămânii viitoare.

Şeful statului a fost întrebat dacă va semna revocarea din funcţie a lui Tudorel Toader, răspunzând că nu poate semna "nişte acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale".

Întrebat dacă consideră că o restructurare guvernamentală ar fi oportună, preşedintele Iohannis a răspuns: "Deocamdată vorbim despre o remaniere guvernamentală care mi-a fost propusă de prim-ministru".

El a mai spus că nici nu a discutat şi nici nu intenţionează să aibă o discuţie cu ministrul Justiţiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO