Dragnea, nervos că se vor organiza contramanifestații la Iași: ”Dacă așa vor să joace..”


Ultimul update: Marti 07 Mai 2019 13:34
Data publicarii: Marti 07 Mai 2019 13:15
Categorie: Stiri Politice
Liviu Dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a arătat foarte nervos de faptul că joi, la mitingul care va fi organizat de PSD la Iași, vor fi organizate ”contramanifestații”.

Întrebat de jurnaliști dacă la acest miting - organizat chiar în aceeași zi în care la Sibiu are loc summit-ul UE - va participa și premierul Viorica Dăncilă, Dragnea a evitat să dea un răspuns clar.

Liviu Dragnea: Mitingul se va organiza chiar daca nu vine primul ministru.”
Reporter: Ați vorbit cu dumneaei? Intenționează să vină la acel miting?
Liviu Dragnea: ”Vreți să veniți la miting? O să avem un miting la Iași...”

Președintele PSD s-a enervat după ce jurnaliștii l-au întrebat dacă știe de organizarea unor contramanifestații, precizând că ”nu doar Iohannis și slugile lui” au dreptul să urle.

Reporter: Vor fi și contramanifestații?
Liviu Dragnea:Foarte bine, foarte bine. Înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestații și sâmbătă la mitingul de la Iași. Dacă așa vor să se joace în această campanie, așa o să jucăm în această campanie. Adică să nu creadă Iohannis și slugile lui că doar ei au dreptul să urle sau să țipe. Putem să lăsăm și noi oamenii noștri care sunt foarte nervoși să facă contramanifestații. Nu mă aștept să înțeleagă mesajul nici el nici măscăricii pe care-i are.”

Două mitinguri de protest vor fi organizate în aceeaşi zi cu mitingul PSD

Intenţia Partidului Social Democrat de a organiza un miting la Iaşi pe 9 mai, de Ziua Europei, zi în care se desfăşoară Summitul UE de la Sibiu, este intens criticată de mai multe organizaţii neguvernamentale, care anunţă prin intermediul reţelelor de socializare că vor organiza proteste.

Două mitinguri de protest urmează a fi organizate pe 9 mai în Piaţa Unirii din Iaşi, începând de la ora 15,00, în acelaşi timp în care în acelaşi loc se va desfăşura un miting al Partidului Social Democrat.

Deşi primarul Mihai Chirica a anunţat că pentru data de 9 mai a autorizat doar mitingul PSD, tinerii şi cei care reprezintă societatea civilă se mobilizează prin intermediul reţelelor de socializare.

"Dragnea şi PSD au anunţat că vor să organizeze un miting de 40.000 de persoane la Iaşi, chiar în ziua summit-ului UE de la Sibiu. Probabil, Dragnea vrea să îşi ia revanşa pentru faptul că în urmă cu două săptămâni a fost huiduit şi apostrofat de câteva sute de oameni. Pe 9 Mai, începând cu ora 15,00, ne strângem în Piaţa Unirii din Iaşi să arătăm că Iaşiul nu e roşu, Iaşiul nu e PSD, şi că Iaşiul merită mai mult decât PSD! România merită mai mult decât PSD!", au postat pe Facebook iniţiatorii protestului "Iaşul merită mai mult DECÂT PSD", potrivit Agerpres.

Un alt miting de protest se anunţă a fi organizat tot în Piaţa Unirii, simultan cu mitingul PSD.

"După fuga ruşinoasă din 20 aprilie de la Iaşi, Liviu Dragnea îşi doreşte foarte mult să-şi ia revanşa în capitala istorică a Moldovei. Baia de mulţime la care a visat pentru a-şi arăta şi consolida puterea nu a ieşit cum şi-a dorit, iar el nu poate accepta că Moldova se revoltă. Judeţele Moldovei sunt cele mai sărace şi subdezvoltate judeţe ale României. Este regiunea unde nu s-a construit nici un petic de autostradă care să o lege de restul ţării. Mult-promisul spital regional nu există nici măcar pe hârtie, şcolile sunt focare de hepatită, iar copiii mor înecaţi în haznale. După actul ratat din 20 aprilie şi umilinţa aplicată de ieşeni, PSD vine cu întăriri şi noi discursuri în ritm de fanfară. A hotărât să confişte Ziua Europei, o zi în care românii sărbătoresc adevăratele valori pe care se fondează aceasta: democraţie, libertate de exprimare şi stat de drept. Vino să îi spunem că vremea lui a trecut. Ne apărăm oraşul şi Moldova!", au transmis, printr-un mesaj pe Facebook, iniţiatorii protestului "Euro. Pa, Nimicule".

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care este şi liderul PSD Iaşi, a anunţat că Ziua Europei va fi marcată cu un spectacol în aer liber, la eveniment fiind invitaţi să participe şi membrii conducerii centrale a partidului.

Anunţul a fost făcut după ce pe 20 aprilie, în timpul ultimei vizite făcute la Iaşi pentru a participa la Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD, deşi a fost huiduit de câteva sute de protestatari, Liviu Dragnea declara că va reveni pe 9 mai pentru a lua parte la un miting organizat de PSD.

Liviu Dragnea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Miting PSD la Iași pe 9 mai. Mihai Chirica:
Miting PSD la Iași pe 9 mai. Mihai Chirica: "Prost ales. Mă aştept la incidente”
Acuzațiile lansate de PNL după mitingul PSD din Iași. ”Ar fi de neconceput”
Acuzațiile lansate de PNL după mitingul PSD din Iași. ”Ar fi de neconceput”
Dragnea, întâmpinat de protestatari la Iași: ”Bine ai venit Nimicule în Moldova”. VIDEO
Dragnea, întâmpinat de protestatari la Iași: ”Bine ai venit Nimicule în Moldova”. VIDEO
Proteste în marile oraşe ale ţării.
Proteste în marile oraşe ale ţării. "Din păcate, nu mai e democraţie în România"
VIDEO PROTVPLUS.RO
iohannis
Klaus Iohannis se află la Neptun, unde îşi va sărbători ziua de naştere
Financial Times: Iohannis, printre favoriţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European
Republica Moldova. Mesajul lui Klaus Iohannis după ce Guvernul Filip și-a anunțat demisia
O lege a lui Carmen Dan l-a făcut pe un deputat să pronunțe un cuvânt obscen. Reacția colegilor
Dăncilă, pentru Bloomberg: ”Cred cu tărie că pericolul declanșării Articolului 7 a dispărut”
Criza din R. Moldova. Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu, vizită de lucru la Chişinău
calin popescu tariceanu
Tăriceanu: România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creaţie de laborator
Ponta renunţă la mandatul de europarlamentar. Creţu şi Tudose vor merge în PE
Pe câte voturi se bazează PNL pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
Anunțul făcut de Viorica Dăncilă despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale
Invitația făcută de Klaus Iohannis partidului PSD la semnarea Pactului Naţional
Victor Ponta, la Cotroceni: "În 2024 va fi în sfârşit şi un preşedinte de centru-stânga