Dragnea a anunțat încă o ordonanță de urgență care va fi adoptată de Guvernul Dăncilă


Ultimul update: Duminica 12 Mai 2019 16:00
Data publicarii: Duminica 12 Mai 2019 15:47
Categorie: Stiri Politice
Liviu Dragnea, Viorica Dancila

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică, în comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, că imediat după alegerile europarlamentare Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă.

În opinia sa, urgenţa este justificată de necesitatea simplificării procedurii de atestare a domeniului public, actuala procedură generând zilnic "pierderi de bani europeni".

"Cred că imediat după alegeri vom adopta o ordonanţă de urgenţă pentru Codul administrativ. (...) Este o lege care este aşteptată şi care va limpezi foarte mult situaţia administrativă din România, va debloca sute de milioane de fonduri europene şi va uşura munca primarilor şi, implicit, publicul care interacţionează cu sistemul administrativ va avea mai puţine drumuri de făcut. (...) O să explicăm (n.r. prevederile actului normativ) oamenilor, ca să înţeleagă care sunt beneficiile şi pentru ei. Primarii înţeleg lucrul acesta. E un document care trebuie adoptat. E o ordonanţă de urgenţă. Urgenţa se justifică prin banii europeni pe care îi pierdem, în fiecare zi, pentru că nu se pot lua decizii mai uşor în ceea ce priveşte atestarea domeniului public, de exemplu.

O localitate cum e Colibaşi, dacă vrea să facă un proiect european de exemplu, trebuie să aibă atestat domeniul public al comunei. Procedura durează între unul şi doi ani şi se finalizează printr-o hotărâre de guvern. Trebuie să scoatem Guvernul din această procedură şi se simplifică şi atunci pot mai repede să o adopte", a afirmat Dragnea, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Proiectul Codului administrativ a fost respins pe 3 aprilie, în unanimitate, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, după ce a fost declarat neconstituţional printr-o decizie a CCR.

Codul administrativ, care prevedea şi pensii speciale pentru aleşii locali, a fost adoptat în iulie 2018, iar grupurile parlamentare ale PNL, USR şi PMP, dar şi preşedintele Klaus Iohannis au formulat obiecţii de neconstituţionalitate, acceptate ulterior de CCR, care a declarat actul normativ neconstituţional în noiembrie 2018.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO