Discutii despre un nou premier azi, la CExN al PSD. Dragnea: Sper ca dl. Grindeanu sa nu se agate de procedura motiunii


Ultimul update: Duminica 18 Iunie 2017 07:21
Data publicarii: Joi 15 Iunie 2017 07:47
Categorie: Stiri Politice

Coalitia aflata la guvernare vrea sa-si rastoarne propriul executiv propus acum sase luni de insusi seful PSD.

Liderii social-democrati, in frunte cu Liviu Dragnea, i-au retras seara sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, dupa sedinta in cadrul careia a fost analizat modul in care a fost pus in practica programul de guvernare.  

Potrivit presedintelui PSD, toti ministrii si-au dat demisia, iar premierul nu mai are guvern. Joi va fi convocat din nou Consiliul Executiv National al PSD pentru a se discuta despre o propunere de premier cu care sa se mearga la presedintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea: "Maine ( joi – n.r.), noi intentionam sa convocam din nou un Comitet Executiv National ca sa discutam si impreuna cu colegii de la ALDE despre o propunere de prim-ministru care sa fie inaintata presedintelui Iohannis".

Liderul social-democratilor a sustinut ca „nu se mai poate vorbi de un guvern pentru ca toti ministrii si-au dat demisia”.

La remarca presei care i-a spus ca, potrivit Constitutiei, premierul este in functie pana cand isi va da demisia sau va fi demis prin motiune de cenzura, Liviu Dragnea a spus: „Si constitutional si politic vorbind, eu sper ca domnul Sorin Grindeanu sa nu se agate de aceasta procedura pentru ca nu mai are guvern. Noi am mai adoptat o decizia astazi, la sugestia unor colegi, prin care s-a decis orice membru PSD care ar intra intr-un guvern care nu mai are sustinerea PSD, isi pierde calitatea de membru”.

Liderul PSD a sustinut ca este vorba „de un cabinet care nu mai are membri si de un prim-ministru care spera sa ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au si dat sprijinul politic”.

”Este poate o actiune in premiera cand un partid are curajul sa-si faca aceasta radiografie la sase luni de guvernare pentru ca nu cred ca ceea ce s-a mai intamplat in anii trecuti in Romania cand, din diverse motive politice subiective au fost pastrate guverne care au ruinat tara sau care riscau sa ruineze tara”, a declarat Liviu Dragnea.

”S-a lucrat la un document si nu s-a lucrat usor, n-a fost o actiune usoara sau simpla, care sa ne arate unde suntem si, foarte important, sa luam decizia corecta si sa stabilim si calea de urmat si cum putem recupera intarzierile”, a mai spus el.

VIDEO PROTVPLUS.RO