Dezastrul lăsat în urmă de Dăncilă, în PSD. Partidul este înglodat în datorii uriașe


Ultimul update: Joi 05 Decembrie 2019 19:53
Data publicarii: Joi 05 Decembrie 2019 19:48
Categorie: Stiri Politice

Dezastru pe linie la PSD, după alegeri. Viorica Dăncilă nu numai că a pierdut fotoliul de la Cotroceni, dar a reuşit şi o performanţă uluitoare în ceea ce priveşte bugetul partidului. A lăsat în visterie o datorie de aproximativ 15 milioane de euro.

 

Banii ar fi fost cheltuiţi pentru apariţii tv, publicitate şi contracte de consultanţă. Surse din PSD spun că cei care i-au organizat campania electorală nu i-ar fi spus că bugetul este depăşit cu mult.

Social democraţii îşi vor recupera totuşi o parte din pagubă din subvenţia data de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de noi toţi.

În şase luni, cât a fost şefă la PSD, Viorica Dăncilă ar fi cheltuit peste 60 de milioane de lei, adică aproximativ 15 milioane de euro. Până acum, pentru că la partid nu au ajuns încă toate facturile după turul doi al prezidenţialelor. Cei mai mulţi bani s-ar fi scurs din visteria partidului către apariţiile TV, în condiţiile în care pe Viorica Dăncilă ar fi plătit la televiziunile de ştiri şi 7.000 de euro pentru un minut - susţin surse din PSD.

Viorica Dăncilă, preşedintele organizaţiei de femei a PSD: "Cred că se va face o inventariere a datoriilor și cred că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Nu am de unde să știu situația exactă, dar eu sunt convinsă că se va face justificarea tuturor cheltuielilor din această campanie cu toate documentele necesare"

Cel care a semnat contractele este fostul secretar general al partidului, Mihai Fifor. Potrivit unor surse, acesta a fost acuzat în spatele uşilor închise că nu are un buget de campanie şi că a pierdut socoteala banilor. În plus, aceleaşi surse pretind că Viorica Dăncilă a fost avertizată că, lunar, cheltuieşte de două ori mai mult decât îşi permite.

Dăncilă a fost acuzată şi că firma de consultanţă pe care şi-a angajat-o de când s-a insatalat la şefia partidului costă prea mult. Adică, susţin surse politice, peste 2 milioane de euro. Reprezentanţii firmei nu au dorit să comenteze acuzaţiile.

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: "De fiecare dată după o campanie electorală există datorii la partid. Partidul îşi va onora toate datoriile. Cuantumul îl veţi vedea când documentele se vor depune la AEP."

PSD, la fel ca toate partidele parlamentare, primeşte lunar de la stat o subvenţie în valoare de 12 milioane de lei, bani ce nu trebuie justificaţi. În mai, când Viorica Dăncilă a preluat formaţiunea, PSD nu avea datorii la stat.

Pentru campania din primul tur al alegerilor, Viorica Dăncilă a decontat de la stat 18 milioane de lei din subvenţii şi, pe lângă această sumă, a mai cheltuit 1,6 milioane de lei din cotizaţii şi donaţii. În total, aproximativ 4 milioane de euro. Candidatul Klaus Iohannis a cheltuit doar banii primiţi de la stat.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33