Dezastrul lăsat în urmă de Dăncilă, în PSD. Partidul este înglodat în datorii uriașe


Ultimul update: Joi 05 Decembrie 2019 19:53
Data publicarii: Joi 05 Decembrie 2019 19:48
Categorie: Stiri Politice

Dezastru pe linie la PSD, după alegeri. Viorica Dăncilă nu numai că a pierdut fotoliul de la Cotroceni, dar a reuşit şi o performanţă uluitoare în ceea ce priveşte bugetul partidului. A lăsat în visterie o datorie de aproximativ 15 milioane de euro.

 

Banii ar fi fost cheltuiţi pentru apariţii tv, publicitate şi contracte de consultanţă. Surse din PSD spun că cei care i-au organizat campania electorală nu i-ar fi spus că bugetul este depăşit cu mult.

Social democraţii îşi vor recupera totuşi o parte din pagubă din subvenţia data de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de noi toţi.

În şase luni, cât a fost şefă la PSD, Viorica Dăncilă ar fi cheltuit peste 60 de milioane de lei, adică aproximativ 15 milioane de euro. Până acum, pentru că la partid nu au ajuns încă toate facturile după turul doi al prezidenţialelor. Cei mai mulţi bani s-ar fi scurs din visteria partidului către apariţiile TV, în condiţiile în care pe Viorica Dăncilă ar fi plătit la televiziunile de ştiri şi 7.000 de euro pentru un minut - susţin surse din PSD.

Viorica Dăncilă, preşedintele organizaţiei de femei a PSD: "Cred că se va face o inventariere a datoriilor și cred că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Nu am de unde să știu situația exactă, dar eu sunt convinsă că se va face justificarea tuturor cheltuielilor din această campanie cu toate documentele necesare"

Cel care a semnat contractele este fostul secretar general al partidului, Mihai Fifor. Potrivit unor surse, acesta a fost acuzat în spatele uşilor închise că nu are un buget de campanie şi că a pierdut socoteala banilor. În plus, aceleaşi surse pretind că Viorica Dăncilă a fost avertizată că, lunar, cheltuieşte de două ori mai mult decât îşi permite.

Dăncilă a fost acuzată şi că firma de consultanţă pe care şi-a angajat-o de când s-a insatalat la şefia partidului costă prea mult. Adică, susţin surse politice, peste 2 milioane de euro. Reprezentanţii firmei nu au dorit să comenteze acuzaţiile.

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: "De fiecare dată după o campanie electorală există datorii la partid. Partidul îşi va onora toate datoriile. Cuantumul îl veţi vedea când documentele se vor depune la AEP."

PSD, la fel ca toate partidele parlamentare, primeşte lunar de la stat o subvenţie în valoare de 12 milioane de lei, bani ce nu trebuie justificaţi. În mai, când Viorica Dăncilă a preluat formaţiunea, PSD nu avea datorii la stat.

Pentru campania din primul tur al alegerilor, Viorica Dăncilă a decontat de la stat 18 milioane de lei din subvenţii şi, pe lângă această sumă, a mai cheltuit 1,6 milioane de lei din cotizaţii şi donaţii. În total, aproximativ 4 milioane de euro. Candidatul Klaus Iohannis a cheltuit doar banii primiţi de la stat.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Ce trebuie sa faci pentru a o convinge pe Monica Cadogan, de la Imperiul Leilor, sa investeasca in afacerea ta?

03:33
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01