Deputatul PSD Nicolicea îi atacă pe jurnaliști: ”Staţi tolăniţi aici ca la autogară"

27-06-2018 12:47


eugen nicolicea deputat PSD

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat miercuri că prin măsurile restrictive luate la Camera Deputaţilor s-a încercat evitarea unor incidente care au avut loc în trecut.

"Având în vedere comportamentul pe care l-au avut invitaţii şi reprezentanţii presei. S-a căutat să se evite astfel de incidente. Nu ştiu, vi s-a părut normal să nu se poată să se treacă dintr-un loc în altul, să încurce cine a încurcat traseul unui premier şi al unui preşedinte", a spus Nicolicea la Parlament, întrebat ce părere are de măsurile luate în ziua votării moţiunii de cenzură.

El a afirmat că aceste măsuri vizează "pe toată lumea", şi nu doar pe ziarişti.

"Păi, nu vă vizează pe dumneavoastră, vizează absolut pe toată lumea, ca să nu se mai întâmple. Altă dată, pe viitor, aveţi grijă de comportament", a spus el, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă parlamentarii vor să fie singuri în lift şi dacă le e teamă de cineva, Nicolicea a menţionat că "aceasta este o atitudine eronată".

"Dumneavoastră aveţi jos la P toate dotările, există sala presei. Aveţi tot ce vă trebuie acolo? Şi dumneavoastră staţi tolăniţi aici ca la autogară", a afirmat Nicolicea.

Mai multe zone din Palatul Parlamentului sunt păzite de serviciul de pază, iar în anumite zone presa nu are acces miercuri, în ziua votului moţiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Potrivit News.ro, deputatul PNL Florin Roman spune că este prima dată de când este în Parlament când sunt luate astfel de măsuri.

În zona plenului Parlamentului, jurnaliştii au o zonă delimitată unde au acces, iar trecerea dinspre Camera Deputaţilor este interzisă printr-un punct.

Totodată, printr-o altă zonă, accesul este permis spre Senat, dar doar dacă jurnalistul are legitimaţia la vedere. Potrivit unui angajat al serviciului de pază, restricţiile se aplică doar astăzi, când au loc dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură.

De asemenea, mai multe lifturi din Parlament sunt destinate exclusiv parlamentarilor, potrivit unei fotografii postate de deputatul USR Lucian Viziteu pe contul său de Facebook.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO