Deputat PSD, replică pentru Comisia Europeană: ”Politica ne-o facem noi în statul nostru”


Ultimul update: Luni 13 Mai 2019 17:49
Data publicarii: Luni 13 Mai 2019 17:44
Categorie: Stiri Politice
Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a susţinut luni că preşedintele Klaus Iohannis a cerut la summitul de la Sibiu reprezentanţilor Comisiei Europene ca, în cazul în care Codurile penale sunt promulgate, să facă presiuni pe Guvernul României.

El a precizat că PSD nu renunţă la modificările aduse acestor Coduri.

Reacţia sa vine după ce Comisia Europeană a confirmat că prim-vicepreşedintele Frans Timmermans le-a trimis, vineri, autorităţilor române o nouă scrisoare în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile referitoare la statul de drept în România.

"Este evident că ceea ce am perceput noi după summitul de la Sibiu şi ceea ce s-a întâmplat acolo şi ce au perceput şi românii - şi asta o să se arate pe 26 mai prin vot, este faptul că preşedintele Iohannis a cerut probabil şi celor care erau acolo, dar şi Comisiei Europene, prin interpuşi, ca în cazul în care se promulgă Codurile penale sau orice alte modificări pe legile justiţiei sau pe alte chestiuni legate de justiţie, europenii să facă presiuni pe Guvernul României sau prin alte metode ca acest lucru să nu se întâmple", a declarat Rădulescu, potrivit Agerpres.

El le-a transmis oficialilor europeni că România este stat suveran.

"Asta înseamnă că pe preşedintele Iohannis nu-l interesează absolut nimic ce se întâmplă cu România, ce se întâmplă cu românii, ştie că nu o să aibă un alt mandat, este chestiunea aia cu 'după el furtuna'. Aşa cum nu i-a păsat niciodată de ce se întâmplă cu România, i-a păsat de schiat, de scris cărţi pentru copii şi alte prostii. Noi asta am sesizat-o foarte clar, dar transmitem acest mesaj tuturor: acest stat este suveran şi independent, nu este supus niciunui fel de colonizare în viaţa asta", a adăugat Cătălin Rădulescu.

El a spus că Parlamentul României are singurul drept de a legifera, inclusiv în politica penală.

"Mesajul nostru către toţi ceilalţi care nu vor să asculte aceste chestiuni este ăsta: suntem un stat suveran, independent, politica ne-o facem noi în statul nostru, aşa cum şi-o fac şi Cehia, şi Polonia, şi Ungara, şi alte ţări, şi Italia, şi restul.

Cei din Comisia Europeană sau europarlamentari care, în afară de a-şi face acum sceneta respectivă pentru că sunt europarlamentarele, ar trebui să vină să stea la masă şi să asculte ce s-a întâmplat exact în România în aceşti ani de zile, am spus-o de sute de ori, dar se pare că cineva nu vrea să o asculte, se pare că sunt mai interesaţi de ce spun anumiţi români trădători de patrie şi anumite persoane care trimit tot felul de minciuni Comisiei Europene şi nu numai", a mai susţinut Cătălin Rădulescu.

Social-democratul a afirmat că nu are "dovezi" privind implicarea preşedintelui în această chestiune, dar consideră că lucrurile sunt clare în această direcţie.

"Nu avem anumite dovezi, dar aici dovezile sunt clare şi evidente, pentru că în momentul în care imediat după un summit, ţinând cont că noi suntem în campanie electorală, mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii europene au atacat pur şi simplu acest subiect, înseamnă că cineva le-a spus lucrul acesta. Atunci deducţia noastră... Eu afirm cu mare seriozitate că acest lucru s-a întâmplat", a mai spus Rădulescu.

El a adăugat că acest lucru arată "disperarea lui Klaus Iohannis şi a celorlalţi care stau prost în sondaje".

"Din disperarea asta, nu mai ştiu ce să facă ca să încerce prin astfel de mijloace să inducă în poporul român o temere că cineva ar putea să ne penalizeze pe noi", a mai declarat acesta.

Întrebat dacă PSD renunţă la adoptarea Codurilor penale, Rădulescu a răspuns: "Dumneavoastră credeţi că noi, Parlamentul României, suntem un fel de păcălici al Europei?".

"Dacă noi am legiferat, aceste Coduri au trecut prin Parlamentul României, după ce am aşteptat 5-6 luni de zile să fie date prin ordonanţe de guvern, le-am dezbătut, le-am votat şi domnul Iohannis trebuia să le promulge. Probabil că dorinţa dânsului de a nu promulga Codurile penale a stat la baza acestui lobby pe care l-a făcut la Sibiu printre mâncărurile nespecifice româneşti. Comisia Europeană, în timp ce mânca la Sibiu somon fumee românesc şi sărmăluţe în foi de viţă româneşti cu domnul Iohannis, mai vorbea şi de faptul că trebuie să dea sancţiuni României. Nu renunţăm la promulgare, Parlamentul României nu renunţă la legiferare", a mai spus Rădulescu.

Cătălin Rădulescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Reacția Comisiei Europene la scrisoarea lui Timmermans pentru România. Principalele îngrijorări
Reacția Comisiei Europene la scrisoarea lui Timmermans pentru România. Principalele îngrijorări
CE transmite un nou avertisment României, după modificarea Codurilor penale
CE transmite un nou avertisment României, după modificarea Codurilor penale
Reacția Comisiei Europene după adoptarea modificărilor la Codurile Penale
Reacția Comisiei Europene după adoptarea modificărilor la Codurile Penale
Liderii UE, ”speriați” de modificările din Justiția României. Grapini i-a jignit pe bandă
Liderii UE, ”speriați” de modificările din Justiția României. Grapini i-a jignit pe bandă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dăncilă
Premierul Dăncilă: ”Nu am nicio divergenţă cu Dragnea. Am o bună relație”
Șerban Nicolae, după anunțul lui Dăncilă: ”Voi refuza buletinele pentru falsul referendum”
Dăncilă îi ține piept lui Dragnea. Premierul nu vrea restructurare, ci remaniere
Premierul Viorica Dăncilă: Nu îmi este teamă că voi fi schimbată
Reacție neașteptată a lui Dăncilă, întrebată despre metrul de autostradă din Moldova
Ministrul Economiei: ”Vom avea o armă de asalt de ultimă generaţie pentru Armata română”
Klaus Iohannis
Iohannis, despre incidentele de la Topoloveni: Nici comuniştii nu şi-au permis aşa ceva
Iohannis: PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie
Dragnea, mesaj pentru Dăncilă: Orice om ajuns în Guvern... să nu uite pentru ce a fost pus
PSD își anunță candidatul la prezidențiale chiar în seara alegerilor europarlamentare
Prima reacție a lui Dragnea după ce procesul său a ajuns la final: ”Sunt complet nevinovat”
Reacția Vioricăi Dăncilă cu privire la extrădarea lui Radu Mazăre