Daniel Morar: Nu se fac dosare politice la DNA, dovada e numarul de condamnari

Ultima actualizare: 13-09-2012 07:09
Daniel Morar

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a declarat, duminica seara, ca la DNA nu se fac dosare politice, iar dovada e numarul de condamnari din instanta. 

El a precizat ca opt parlamentari, un fost premier si un fost ministru sunt condamnati definitiv.

Daniel Morar a aratat ca intotdeauna cand se porneste o actiune referitoare la un politician, DNA este acuzata ca face un abuz, ca este un dosar politic, insa solutiile instantelor sunt edificatoare. Morar a amintit faptul ca in 2005 se sustinea, in urma evaluarii Comisiei Europene, ca procurorii anticoruptie instrumenteaza multe dosare dar ca acestea sunt de mica coruptie si ca au o retinere teribila, remarcabila, in a instrumenta dosare de mare coruptie.

Seful DNA a precizat, potrivit Mediafax, care citeaza Realitatea TV, ca lucrurile s-au schimbat din 2006, cand au inceput sa fie investigate si trimise in judecata persoane extrem de importante, de la varful statului, si acest lucru a durat din 2006 pana in 2012. Morar a aratat ca a fost o perioada cand trimiterile in judecata faceau subiectul presei in fiecare zi, insa se sustinea ca nu sunt condamnari, iar odata cu 2009 (cand a venit prima condamnare), 2010 au venit si condamnarile.

Din 2010, pana in 2012, opt membri ai Parlamentului au fost condamnati pentru fapte de coruptie; un prim-ministru; un ministru; un secretar de stat; 25 de primari (unii din resedinte de judet), viceprimari, subprefecti; 25 de magistrati; peste 40 de directori de companii, a spus Daniel Morar, subliniind ca bilantul activitatii DNA e dat de cifre.

Totodata, Morar a spus ca dovada activitatii procurorului sta in numarul de condamnari pe care il obtine in instanta.
Morar a afirmat ca fiecare persoana politica cercetata are tendinta de a spune: "Sunt nevinovat, procurorii comit un abuz, dosarul e politic. Nimeni nu le-a dat dreptate, decat cel mult colegii de partide".

Seful DNA a precizat ca sunt cinci politicieni in inchisoare, care tot timpul au sustinut cu sunt nevinovati, ca dosarele lor sunt politice. "Daca punem in balanta o decizie a instantei si o declaratie a unui om politic, fie si un prim-ministru, cred ca trebuie sa dam prioritate celei dintai", a conchis Daniel Morar.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, in legatura cu acuzatiile DNA la adresa lui Liviu Dragnea, ca vrea sa creada ca nu se mai fac dosare politice, el precizand ca PSD nu este intimidat si anuntand ca Dragnea va fi in continuare seful de campanie al PSD pentru parlamentare. "Vreau sa cred ca nu se mai fac dosare politice. in orice caz, nu inseamna intimidarea noastra pentru 9 decembrie, va spun de pe acum Dragnea va fi seful nostru de campanie", a precizat Ponta in legatura cu acuzatiile DNA la adresa lui Liviu Dragnea in privinta referendumului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO