Dăncilă se declară surprinsă de atacurile lui Tăriceanu: „Aş fi vrut să discutăm în coaliţie”

Calin Popescu Tariceanu, Viorica Dancila
Agerpres

Premierul Viorica Dăncilă a comentat, marţi, declaraţia liderului ALDE, care a spus că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare „impotentă”.

„Cred că aceste lucruri nu fac bine”, a spus Dăncilă, precizând că ar fi preferat ca preşedintele ALDE să-şi prezinte nemulţumirile în interiorul coaliţiei, nu în mass-media.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, marţi, la Craiova, ce părere are despre declaraţia liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare „impotentă”.

"Sincer, mă surprind aceste declaraţii ale domnului Tăriceanu. Eu cred că acest Guvern a obţinut rezultate şi cred că domnul Tăriceanu are miniştri în acest Guvern. Probabil referirea este la miniştrii dumnealui, că nu poţi să iei în ansamblu şi să judeci toţi oamenii dintr-un guvern. Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu să îi răspund domnului Tăriceanu. Este părerea dumnealui, aş fi vrut ca această părere să fie discutată în coaliţie, şi nu prin intermediul presei. Nu am să discut despre afirmaţiile domnului Tăriceanu, pentru mine acum este important să cresc punctul de pensie începând cu 1 septembrie, să creştem indemnizaţia minimă, să venim cu ajustarea proiectelor, să avem o sesiune extraordinară unde să dăm acele ordonanţe de urgenţă care să justifice dorinţa noastră de a lupta împotriva criminalităţii. Deci, sunt alte lucruri pe care le avem în prim plan, pregătirea noastră pentru alegerile prezidenţiale", a spus Dăncilă la Craiova, conform Agerpres.

Dăncilă a adăugat că astfel de afirmaţii nu fac bine, iar pentru ea, pentru membrii Guvernului şi pentru membrii PSD este importantă stabilitatea ţării.

Citește și
Viorica Dăncilă, după ședința CEx al PSD - 1
Dăncilă, despre o eventuală retragere a candidaturii la prezidențiale. Discuțiile din CEx
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

"Cred că avem această responsabilitate de a asigura stabilitate în România şi cred că aceste cuvinte, aceste acuzaţii nu fac decât să scindeze, iar eu întotdeauna am îndemnat la consens şi unitate. O să îmi spun părerea în cadrul şedinţei de coaliţie referitoare la aceste aspecte. Atâta timp cât în forul de conducere al PSD s-a luat această decizie a remanierilor, s-a luat această decizie a reajustării programului de guvernare, şi nu o restructurare, voi merge pe linia PSD", a afirmat Dăncilă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat într-un interviu marţi că nu este de acord cu remanierea propusă de prim-ministrul Dăncilă. El consideră că "Guvernul funcţionează din inerţie" şi a spus că nu vrea să facă parte „dintr-o guvernare impotentă”.

Dăncilă: PSD este singurul partid cu adevărat românesc

 

Premierul a declarat și că social-democraţii trebuie să aibă un cuvânt greu de spus în viitor, pentru că PSD „este singurul partid cu adevărat românesc”, informează Agerpres.

„Urmează trei rânduri de alegeri - prezidenţiale, parlamentare şi locale -, în care trebuie să câştigăm, trebuie să ducem mai departe proiectele pe care le-am început. Trebuie ca împreună să creionăm un viitor mai bun pentru comunităţile noastre, pentru familiile noastre, pentru copiii noştri, un viitor în care social-democraţii să aibă un cuvânt greu de spus, pentru că este singurul partid cu adevărat românesc. (...) Trebuie să le vorbim mai mult cetăţenilor, să ţinem legătura cu cetăţenii, să facem campanie ca aici, la Dolj, în fiecare judeţ, pentru că de multe ori am uitat să vorbim cu oamenii, am crezut că dacă realizăm un anumit lucru oamenii îl văd şi ne votează. Nu! Oamenii vor să îi ascultăm, să le spunem ce putem să facem şi ce nu putem să facem, să nu-i minţim, să vorbim mai mult despre ce am făcut şi ce vom face în perioada imediat următoare, nu despre ce vom face peste cinci ani, peste 10 ani. Au aşteptat 30 de ani, s-au săturat de aşteptare”, a spus Dăncilă, la Conferinţa PSD Dolj.

Ea a adăugat că PSD trebuie prezinte lucruri concrete şi că Guvernul a făcut multe lucruri.

„Nu am făcut tot, mai avem multe de făcut, dar am fost un Guvern eficient. (...) Poate aşteptările au fost mult mai mari, şi pe bună dreptate, dar de fiecare dată a trebuit să preluăm ceea ce au stricat alţii şi să începem să construim din nou. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Împreună, toţi cei care au contribuit la construcţia acestei ţări, am pus bazele unei temelii foarte trainice şi nu putem să-i lăsăm pe alţii să dărâme şi iar să începem să construim. Trebuie să construim în continuare”, a mai spus aceasta.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi preşedintele executiv, Eugen Teodorovici, au participat marţi la Conferinţa PSD Dolj, care a avut loc la Centrul Multifuncţional Craiova.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Culisele discuțiilor din CEx. De ce nu a vrut Dăncilă ca Pro România să ajungă în Guvern
Culisele discuțiilor din CEx. De ce nu a vrut Dăncilă ca Pro România să ajungă în Guvern

Coaliția PSD-ALDE rezistă. A spus-o luni seară târziu premierul Viorica Dăncilă, în ciuda amenințărilor partenerului de alianță, Călin Popescu Tăriceanu.

Dăncilă, despre o eventuală retragere a candidaturii la prezidențiale. Discuțiile din CEx
Dăncilă, despre o eventuală retragere a candidaturii la prezidențiale. Discuțiile din CEx

Viorica Dăncilă a precizat că ședința Comitetului Executiv al PSD de luni seară a fost dedicată, în mare parte, alegerilor prezidențiale, ea adăugând că nu se gândește să-și retragă candidatura.

Dăncilă, după CEx PSD:
Dăncilă, după CEx PSD: "Am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE". Pro România nu intră la guvernare

Viorica Dăncilă a anunțat luni, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, că a avut întâlniri în cadrul coaliţiei în urma cărora s-a decis continuarea guvernării PSD-ALDE și ne-cooptarea Pro România la guvernare.

Tăriceanu critică dur rectificarea bugetară și îi dă ultimatum Vioricăi Dăncilă
Tăriceanu critică dur rectificarea bugetară și îi dă ultimatum Vioricăi Dăncilă

Președintele  ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat dur după rectificarea bugetară adoptată de Guvern luni.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.