Dăncilă: Nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie. Au fost tăiate fondurile în plus

Ultima actualizare: 17-08-2019 12:52
Viorica Dăncilă, după ședința CEx al PSD - 2
Inquam Photos / George Calin

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că „nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie”, deşi a văzut în spaţiul public astfel de afirmaţii. Ea şi-a nuanţat apoi declaraţia.

„La educaţie, să revin, au fost tăiate fondurile în plus. A fost alocată o sumă mult mai mare pentru salarizare şi a fost un program care nu a fost implementat”, a spus Dăncilă, potrivit News.ro.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, care ar fi fost priorităţile din buget, dacă ar fi participat la realizarea acestuia.

„Exact priorităţile care sunt şi acum în buget: educaţie, sănătate şi poate aş fi fost mult mai atentă pe siguranţa cetăţeanului. Acestea sunt cerinţele din fiecare stat european. De aceea, acest buget are cele mai mari fonduri alocate pe sănătate, educaţie. Am văzut în spaţiul public că s-au tăiat fondurile pentru educaţie, că este o problemă legată de acest aspect. Nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie, dimpotrivă, dacă sunt proiecte care sunt importante şi care se pot realiza, pentru orice minister venim la a doua rectificare şi alocăm fondurile respective”, a susţinut Dăncilă.

Ea a dat şi exemplul Ministerului Transporturilor unde, dacă se termină mai repede un studiu de fezabilitate, „ne implicăm cu fonduri guvernamentale”.

„La educaţie, să revin, au fost tăiate fondurile în plus. A fost alocată o sumă mult mai mare pentru salarizare şi a fost un program care nu a fost implementat. Se dau în continuare rechizite, dar rechizitele poate trebuie să le dăm într-o cantitate sau mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Eu nu cred că trebuie să le dăm tuturor, trebuie să le dăm copiilor din familiile defavorizate. Şi acest lucru a fost solicitat şi de părinţi, am discutat cu mulţi părinţi care au spus: noi avem posibilităţi, degeaba ne daţi nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm mult mai mult copiii din familiile defavorizate”, a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că ministrul de Finanţe a explicat şi a dat detalii despre buget şi „este bine că avem o rectificare pozitivă”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO