Dăncilă, despre remaniere: Am evaluat doar opt miniştri, voi continua


Ultimul update: Duminica 14 Iulie 2019 09:12
Data publicarii: Duminica 14 Iulie 2019 09:10
Categorie: Stiri Politice
Viorica Dancila

Dăncilă a declarat sâmbătă, referindu-se la remanierea guvernamentală, că a evaluat doar opt miniştri şi că va continua, precizând că nu poate spune numărul celor vizaţi de remaniere, întrucât decizia este politică.

„S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat. Luni, în Comitetul Executiv, vom vorbi despre o remaniere. (...) După ce o să prezentăm această evaluare în CEX, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, la propunerea mea. Am evaluat doar opt miniştri, voi continua. Nu pot să vă dau acum un număr de miniştri (care vor fi remaniaţi - n.r.). Poate sunt miniştri unde colegii spun că nu e nevoie. Eu voi propune, dar decizia e politică”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că speră ca până la Congresul PSD din 3 august să fie realizată o parte din remanierea guvernamentală, adăugând că ia în calcul şi o analiză pentru restructurare în toamnă sau o remaniere în două etape, scrie News.ro.

Este clar că avem nevoie de remaniere, luăm în calcul o analiză şi pentru restructurare în toamnă, dar această analiză trebuie făcută cu foarte multă atenţie. Nu vorbim despre o restructurare doar pentru că vrem restructurare, trebuie să punem în balanţă lucrurile bune, lucrurile mai puţin bune în urma restructurării, ce obţinem din această restructurare şi pe urmă să venim în faţa Parlamentului cu acest lucru. Nu consider că trebuie să facem o restructurare pentru a înlocui persoane, facem o restructurare pentru a uni ministere, pentru a veni cu o altă configuraţie a Guvernului. În august vom vorbi şi de acest aspect. Dar eu cred că acum unde cred că este nevoie să avem o remaniere o vom face. Sper ca până în 3 august, atunci când intrăm în congres, o parte din remaniere să o facem. Dacă nu vom face restructurarea nu este exclus să fac o remaniere în două etape pentru că aşa cum am subliniat iniţial sunt multe ministere, nu pot să aştept până termin evaluarea pe toate ministerele. Voi face prima dată o evaluare pe jumătate din ministere şi voi veni cu o prima propunere şi vedem pe cealaltă jumătate dacă este nevoie să mai schimbăm ceva”,a afirmat premierul.

Ea a anunţat că deja a început evaluările pe fiecare minister în parte, iar pe măsură ce va termina evaluările la cele 27 de ministere, va veni în Comitetul Executiv, va discuta cu colegii astfel încât acolo unde măsurile cuprinse în programul de guvernare nu sunt îndeplinite sau au existat anumite lucruri care nu dau credibilitate Guvernului sau acolo unde lucrurlle ppot fi îmbunătăţite, va veni cu o propunere de remaniere.

Dăncilă a refuzat şi atunci să spună ce ministere ar fi vizate, spunând că va face acest lucru după discuţia pe care o va avea în Comitetul Executiv Naţional.

Viorica Dancila Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Dăncilă, despre criteriile pentru candidatul PSD la prezidenţiale:
Dăncilă, despre criteriile pentru candidatul PSD la prezidenţiale: "Faci ce cere partidul"
Şerban Nicolae, despre candidatura la prezidenţiale:
Şerban Nicolae, despre candidatura la prezidenţiale: "Eu nu mă retrag niciodată"
Dăncilă, la finalul Președinției române a Consiliului UE: „Rezultate peste așteptări”
Dăncilă, la finalul Președinției române a Consiliului UE: „Rezultate peste așteptări”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dancila
Dăncilă îl atacă pe Cioloș: Guvern zero. Nu a făcut nimic pentru România
Dăncilă anunță că Guvernul s-a răzgândit în cazul autostrăzii Comarnic - Brașov
Partidul condus de fostul primar Neculai Onțanu și-a lansat candidatul la prezidențiale
Premierul Dăncilă o acuză pe Gabriela Firea că își atacă colegii ”pentru imagine”
Reacția lui Codrin Ştefănescu, după anunțul USR-PLUS: "Ca să ne ia dracu pe toţi"
Barna, candidatul USR-PLUS la prezidenţiale. Cioloş, validat pentru funcţia de premier
firea
Gabi Firea s-a răzgândit: vrea să candideze la alegerile prezidențiale
Dăncilă susține că nu a fugit de protestatarii din Sibiu: ”Dar nu vor să dialogheze”
Teodorovici: Sunt oameni care, când pensia li se va recalcula, nu mai sunt pe această lume
Dăncilă, despre numirea lui Kovesi la PE: Iohannis ar susține altă persoană cu probleme?
Dăncilă și-ar dori o femeie comisar european din partea României. Ce portofoliu vizează
Premierul Viorica Dăncilă îl atacă pe Iohannis, după decizia CCR: "Va plăti politic"