Dan Nica, noul ministru al internelor? Asta au propus liderii PSD

03-02-2009 00:00

Propunerea social-democratilor urmeaza sa fie inaintata premierului si presedintelui tarii pentru validare.

Decizia comitetului executiv national este ca propunerea partidului nostru pentru functia de vicepremier si ministru de interne sa fie reprezentata de domnul Dan Nica.
Mircea Geoana
Dan Nica a mai fost ministru de interne timp de o saptamana, la inceputul anului, cand a detinut portofoliul interimar dupa demisia lui Gabriel Oprea.

Marti seara presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat oficial propunerea social-democratilor pentru functia de ministru al Internelor si Administratiei. Dan Nica isi va pastra totodata si functia de vicepremier in Guvernul Boc.

Mai mult, presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat marti, ca decizia de a-l nominaliza pe vicepremierul Dan Nica pentru preluarea portofoliului Administratiei si Internelor a fost una "necesara, potrivita si responsabila".

Propunerea PSD pentru Interne trebuie sa treaca acum de validarea primului ministru si mai apoi, de cea a presedintelui tarii.

Liviu Dragnea si-a anuntat luni seara, pe neasteptate, demisia din functie, dupa doar 13 zile la conducerea administratiei si internelor.

Dragnea l-a inlocuit pe Gabriel Oprea, care a demisionat dupa 20 de zile la conducerea MAI, ca urmare a faptului ca PSD i-a retras sprijinul politic. Motivul? Nu s-a consultat cu partidul la numirea secretarilor de stat, inclusiv la a lui Virgil Ardelean la DGIPI.


VIDEO PROTVPLUS.RO