Dan Barna neagă o eventuală remaniere în Guvern. Când s-ar putea, totuși, produce

23-02-2021 23:12


Dan Barna neagă o eventuală remaniere în Guvern. Când s-ar putea, totuși, produce

O eventuală remaniere nu este în discuție la Guvern în acest moment, afirmă vicepremierul Dan Barna. "Fiecare partid are propria sa echipă şi e responsabil de performanţa acelei echipe", spune el.

 

Există însă evaluări permanente la nivelul fiecărui partid cu privire la activitatea miniștrilor cu privire la transpunerea în practică a programului de guvernare, explică Dan Barna.

„Asta e clar, că fiecare partid din coaliţie îşi evaluează proprii miniştri. Evident că premierul, în şedinţa de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de cabinet în ansamblu şi de fiecare minister în parte, dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta, că am văzut că s-au rostogolit diverse sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societăţii... Am văzut în spaţiul media rostogolite diverse opinii de la ţinători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului pentru că suntem guvern învestit politic de două luni şi aproximativ, suntem un guvern care se aşază. O să vedem peste şase luni, peste un an, fiecare partid îşi evaluează permanent colegii miniştri şi încercăm să ne asigurăm că funcţionează pe logica programului de guvernare, aia e, de fapt, cadrul în care discutăm de evaluare”, a afirmat Dan Barna, marţi seară la Digi24, citat de news.ro.

Întrebat dacă premierul nu va putea remania un ministru de la USR-PLUS fără acordul formaţiunii care l-a propus, vicepremierul Dan Barna a răspuns că remanierea unui ministru de la alt partid de către premierul liberal ar presupune "remanierea întregii coaliţii".

„Păi, categoric se poate întâmpla lucrul ăsta, dar asta presupune remanierea întregii coaliţii. Adică nu există varianta în care premierul ia un ministru de la noi cu mâna, fără acordul nostru, cum nu există nici varianta ca eu, ca unul din liderii coaliţiei, să fac acest lucru cu un ministru al PNL-ului. Este o coaliţie, coaliţia are reguli foarte clare, sunt trei parteneri la masă, fiecare partener are echipă de miniştri, deciziile se iau în coaliţie, asta e funcţionalitatea, nu există alta, restul sunt speculaţii, glume. Fiecare partid are propria sa echipă şi e responsabil de performanţa acelei echipe”, a adăugat Dan Barna.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO