Dacian Cioloș: ”În noul partid, nu intenţionez să candidez pentru o funcţie de conducere”

Ultima actualizare: 12-06-2022 15:50
Dacian Ciolos
Agerpres

Europarlamentarul Dacian Cioloş, fost preşedinte al USR, susține că nu va candida pentru nicio funcție de conducere în noul său partid, REPER.

 

De asemenea, el spune că partidul pe care tocmai l-a părăsit ”este fărâmiţat de mult timp”, iar înfiinţarea REPER nu duce la fărâmiţarea dreptei.

Partidul (USR - n.r), din păcate, e fărâmiţat de mult timp. Trebuie să o recunosc: chiar şi după fuziune, spiritul acesta de tabere şi tendinţa unei grupări din partid să controleze tot partidul a continuat”, a declarat Cioloş la Euronews România, potrivit News.ro.

Acesta afirmă că ”deciziile importante de reformare a partidului după fuziune au fost blocate de o majoritate, în Biroul Naţional”.

Partidul, din punctul meu de vedere, s-a îndepărtat - prin felul în care a funcţionat - de la valorile, principiile pentru care eu, cel puţin, am intrat în politică. Important, de acum înainte, este să vorbim de viitor, fără ranchiună, fără supărare, fiecare face politică aşa cum crede de cuviinţă. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc puterea de dragul puterii. În noul partid, nu intenţionez să candidez pentru o funcţie de conducere”, a mai precizat Cioloş.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat, în 31 mai, la calitatea de membri ai USR şi au declanşat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice Reînnoim Proiectul European al României (REPER).

Cei cinci rămân afiliaţi grupului Renew Europe din Parlamentul European.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO