Dacian Ciolos: "A venit vremea ca medicii sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sa faca ceva"

Dată publicare: 23-05-2016 20:27
Dată actualizare: 26-05-2016 07:23


dacian ciolos

Premierul Dacian Ciolos spune ca asteapta implicarea tuturor oamenilor onesti care vor ca sistemul de sanatate sa se vindece.

Ciolos precizeaza ca a venit vremea ca medicii care tin la meseria lor, la demnitatea lor si la pacienti sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sau cei "de sus" sa faca ceva.

"Accept aceasta provocare a chirurgului Nicolae Fluieras, dar astept si implicarea tuturor oamenilor onesti care vor ca sistemul sa se vindece! Eu, ca prim-ministru, si sunt convins ca si ministrul Sanatatii vom spune tot ce constatam ca este gresit in sistem", a scris Dacian Ciolos, luni, pe Facebook, in urma unui apel facut de medicul Nicolae Fluieras si distribuit pe internet.

Totodata, premierul a atras atentia ca nu este suficienta constatarea lucrurilor gresite din sistem, ca trebuie propuse solutii si ca este necesar ca medicii sa nu mai stea pe margine.

"Dar nu este suficient sa spunem doar ce constatam, va trebui sa propunem si solutii, inclusiv legislative. De asemenea, nu este suficient ca autoritatile 'sa spuna' si 'sa faca'. A venit vremea ca medicii care tin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienti sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sau cei 'de sus' sa faca. Ei sunt cei care stiu cel mai bine cum stau lucrurile si trebuie sa aiba forta sa o spuna, si cu rele dar si cu bune, acolo unde e cazul. Daca pacientul nu vrea insanatosirea (in acest caz pacientul fiind sistemul de sanatate), medicul singur (Guvernul in acest caz) nu poate sa-l vindece", a adaugat Ciolos.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO