Dacian Cioloș a anunțat când vor fuziona USR și Plus: "Am agreat cu colegii"

Dan Barna si Dacian Cioloș
Pro TV

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat marţi seara că fuziunea cu USR este "în lucru" şi s-a convenit să fie realizată după alegerile parlamentare din acest an.

"Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidenţiale, continuăm acum cu o alianţă politică ce începe să îşi structureze şi organe executive de lucru comune. Avem acel Comitet Executiv comun format din şase oameni, avem o comisie de integritate comună, lucrăm într-o comisie de politici publice comună, deci, practic, apropierea asta, fuziunea e în lucru, doar că nu e consfinţită juridic şi am agreat cu colegii de la USR că o s-o facem după alegerile parlamentare, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii", a spus Dacian Cioloş, într-o intervenţia telefonică la TVR1, potrivit Agerpres.

Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că acest calendar este unul realist.

"E un calendar foarte realist, pentru că anul acesta, 2020, e anul confirmării şi pentru USR şi PLUS şi pentru Alianţa USR PLUS. Anul acesta e anul în care Alianţa USR PLUS va confirma şi se va consolida ca forţă relevantă. De fapt, de asta am şi candidat la preşedinţia USR, să transform acel partid, şi acum, această alianţă să o transformăm, cu Dacian Cioloş, într-un partid care să conteze pe termen lung în România", a spus Barna, la TVR1.

Citește și...
Vlad Voiculescu și-a lansat platforma de candidat la Primăria Capitalei. Mesajul lui Cioloș
Vlad Voiculescu și-a lansat platforma de candidat la Primăria Capitalei. Mesajul lui Cioloș

Fostul ministru Vlad Voiculescu şi-a lansat, vineri, proiectul de administrație publică pentru Primăria Bucureşti, sub sloganul ”Bucureşti, capitala oamenilor buni”.

Sugestia lui Dacian Cioloş pentru declanşarea alegerilor anticipate.
Sugestia lui Dacian Cioloş pentru declanşarea alegerilor anticipate. "Cred că nu există alternativă"

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, spune că actualul guvern "nu va reuşi să ducă la bun sfârşit nicio reformă consistentă" pentru că nu există o majoritate în Parlament pentru acest lucru.

Cine este Andrei Baciu, noul secretar de stat de la ministerul Sănătății
Cine este Andrei Baciu, noul secretar de stat de la ministerul Sănătății

Andrei Baciu (32 de ani) a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii după ce, în 2015, a fost retras de postul de ministru al Sănătăţii.

Dacian Cioloș, ales președinte al PLUS. Câte voturi a obținut
Dacian Cioloș, ales președinte al PLUS. Câte voturi a obținut

Dacian Cioloş a fost validat sâmbătă, la Convenţia Naţională a PLUS, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al partidului.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.