Metoda prin care senatorul Marius Isaila ar fi ascuns banii din mita. "Ba, fii atent. Te duci in birou si faci un contract"

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10

"Te duci la birou si faci un contract de imprumut intre tine si el!". Asa si-ar fi invatat senatorul PSD Marius Isaila consilierul sa ascunda mita luata de la un om de afaceri.

Detaliile apar in referatul procurorilor anticoruptie, care se vad nevoiti acum sa suspende cercetarile pentru ca senatorii intra in vacanta fara sa fi luat in discutie solicitarea anchetatorilor pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Isaila. Este a doua oara cand ancheta se blocheaza, dupa ce in 2012 un comisar sef din DNA ar fi furnizat celor vizati informatii din dosar. Acesta a fost arestat.

Senatorul PSD Marius Isaila a fost acuzat de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Procurorii anticoruptie spun ca parlamentarul ar fi cerut 350.000 de euro mita de la un lucrator din ANAF care voia sa castige un post de conducere.

Banii ar fi fost primiti prin intermediul consilierului lui Isaila, Cristian Ene, care, potrivit Mediafax, a acceptat sa colaboreze cu procurorii DNA. Astfel, acestia au inregistrat discutia prin care senatorul isi invata consilierul cum sa ascunda mita.

Isaila: „Ba, le zicem daca ne cheama. Nu am primit nimic. N-am facut nimic. (...) Fii atent...te duci la birou si faci un contract de imprumut intre tine si el...te duci...
Ene: Hai, ma...
(...)
Isaila: Il pui sa semneze
Ene: Contractul de imprumut.
Isaila: Da.

Lectia a fost facuta in soapta. Chiar si asa, a fost inregistrata. Cu aceste probe, dar si cu altele, procurorii au cerut Senatului incuviintarea arestarii preventive a lui Isaila, dar alesii au amanat aceasta discutie pana dupa vacanta de primavara.

Vacanta parlamentarilor se termina pe 25 mai.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO