CTP: ”Săracu Livache! Ce se întâmplă acum în PSD este o lovitură de stat”

20-09-2018 14:36


Cristian Tudor Popescu

“Săracu Livache! Știa el ce știa când a zis că sunt elemente care arată că e lovitură de stat”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

”Este. Doar că nu e dată de mardeiașii cu peturi și cataroaie, nici de Iohannis, nici de servicii, nici „din extern”. Sau, cu atât mai puțin, de manifestanții pașnici atacați cu sălbăticie de jandarmi în Piața Victoriei. Ca orice partid comunistoid, PSD a vrut dintotdeauna puterea ca să devină Partid-Stat. Statul să fie Partidul. E ceea ce au năzuit Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta și a reușit, până la un punct, Dragnea. Prin urmare, ce se întâmplă acum în PSD este o lovitură de stat”, a spus Cristian Tudor Popescu.

”De ce îl vor jos pe Dragnea? Șefii PSD au fost întotdeauna prinși într-o foarfecă din doi vectori. Unul, puterea personală, discreționară. Al doilea, cât de folositor este pentru Partid. Câtă vreme funcționează ca locomotivă și vitrină, întreg Partidul putând să-și desfășoare sub paravanul spatelui său lat toată colcăiala de corupție, trafic de influență, clientelism, jaf din banul public ce îi este caracteristică, i se permit trufia, egocentrismul, accesele grando-maniacale. Când însă poza lui se mânjește prea tare, când cetățenii încep să se uite mai atent peste scăfârlia ajunsă la 7-10% a lui Dragnea la ce au votat în 2016, baronii trăiesc revelația că e cam dictator și chiar paranoic”, a mai spus jurnalistul.

Sursa: Europa FM

VIDEO PROTVPLUS.RO