Criza politică se adâncește. Veste rea pentru Ciucă: PSD nu votează Guvernul PNL-UDMR

Ultima actualizare: 31-10-2021 12:06
sigla PSD

Criza politică pare să se adâncească în România, în condițiile în care partidele parlamentare nu reușesc să se înțeleagă pentru formarea unei majorități, care să susțină un nou Guvern.

Primii care au anunțat că nu votează un Guvern format din PNL și UDMR sunt cei de la USR, prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuț Moșteanu.

Acum, și PSD a anunțat că nu va vota Guvernul PNL-UDMR, printr-un mesaj pe Facebook, semnat de Marcel Ciolacu.

PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!

❗️Nu există niciuna din cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.
❗️Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.
❗️Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.
❗️Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.
❗️ În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora.

Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare! Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!” - se arată în mesajul de pe rețeaua de socializare.

Audierile miniştrilor Cabinetului Ciucă în comisiile parlamentare de specialitate au loc marţi, 2 noiembrie.

Conform Constituţiei, programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO