Cristian Preda isi pune toate sperantele in Traian Basescu, la alegerile europarlamentare

Ultima actualizare: 13-01-2014 07:06
Cristian Preda, Traian Basescu

Eurparlamentarul Cristian Preda a declarat, joi, la o dezbatere a GDS, ca vrea "o lista Traian Basescu la alegerile europarlamentare".

In opinia sa, "actorul cu adevarat important in familia politica a PPE din Romaniei" este actualul sef al statului.

Cristian Preda a participat la dezbatere a GDS alaturi de Elena Udrea, Eugen Tomac, Mihai Razvan Ungureanu si Teodor Baconschi la care s-a vorbit despre unificarea partidelor de centru-dreapta si despre alegerile eurparlamentare si prezidentiale.

"Sunt unii, si suntem aici prezenti, care vor o unitate si pornesc de la constatarea foarte simpla ca actorul cel mai important din Romania, din familia PPE, este Traian Basescu. Sorry, nu e altcineva, nu e nici actualul presedinte al PDL, nu e nici fostul presedinte al PDL, nu e nici doamna Udrea, nu e nici Preda, nu e nici Stolojan! Actorul cu adevarat important in politica PPE din Romania este Traian Basescu. Eu vreau o lista Traian Basescu in alegerile europarmentare, cred ca nu avem resurse alternative", a precizat Cristian Preda.

El a explicat apoi ca asta nu inseamna ca pe primul loc ar trebui sa se afle pe lista Traina Basescu.

"O lista Basescu am zis intr-un sens general. Pentru europarlamentare cred ca trebuie sa avem o lista Basescu in sensul in care candidatii care se revendica de la PPE sa asume linia pe care Traian Basescu a urmat-o in interiorul Consiliului European, in dialogul pe care l-a avut cu liderii de centru-dreapta din Europa de cand a fost presedinte pana astazi", a explicat Cristian Preda.

Acesta, fost membru al PDL, l-a criticat la dezbaterea GDS pe liderul PDL Vasile Blaga, care spunea de un an si jumatate ca nu vrea unitate cu "scame si cu pitici".

"Nu imi cereti sa lucrez pentru Blaga. Blaga spune de un an si jumatate nu mai vrem unitate cu scame si cu pitici. Suntem mai mult decat scame si pitici, sutem oameni care am ramas fideli lui Basescu", a mai spus Cristian Preda.

La dezbaterea GDS a vorbit si presedintele PMP, Eugen Tomac, care a aratat ca spera ca in zilele urmatoare partidul sau sa incheie procesul de inregistrare si care a apreciat ca dreapta are nevoie de unitate in actiune impreuna cu presedintele Traian Basescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO