Crin, suparat ca Basescu l-a sunat pe Tariceanu si nu pe el!

Ultima actualizare: 25-10-2012 19:11
Tariceanu Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a aratat deranjat de faptul ca presedintele Traian Basescu nu i-a comunicat lui  propunerea unei coalitii guvernamentale PDL-PNL si l-a preferat pe fostul premier Calin Popescu-Tariceanu.


In Biroul Politic Central al partidului, Calin Popescu-Tariceanu a recunoscut ca a fost sunat de Traian Basescu, care i-a propus intrarea PNL la guvernare. A fost momentul in care Crin Antonescu a luat foc, scrie cotidianul Gandul.

"Din cate stiu eu, PNL are un alt presedinte si acela sunt eu. Mi se pare corect ca, daca are de facut o oferta, sa ma sune pe mine. Cand erati dumneavoastra presedinte, va suna pe dumneavoastra. Daca vrea sa discute cu PNL, sa ma sune pe mine. Iar daca eu sunt bolnav sau lipsesc, avem un prim-vicepresedinte, pe domnul Orban, si un Birou al partidului", a reactionat Antonescu.

Ludovic Orban i-a dat dreptate presedintelui PNL si l-a acuzat pe Tariceanu ca n-a dezvaluit oferta lui Basescu la inceputul sedintei si a asteptat ca unii dintre liderii partidului sa bata apropouri ca seful statului a inceput sa faca lobby om la om in PNL.

Fostul premier s-a aparat, spunand ca nu a discutat nimic concret cu presedintele, care i-ar fi spus ca vrea sa faca guvernul inainte de 22 decembrie, data inceperii celui de-al doilea mandat al sau.

Chiar daca majoritatea membrilor BPC al PNL s-au pronuntat impotriva intrarii la guvernare, Crin Antonescu a evitat sa dea o directie: "Cea mai grava chestiune ar fi sa devenim din leii-paralei care am fost pana acum, niste catelusi care fug schelalaind la PDL".

Declaratia publica a liderului PNL a fost insa mult mai transanta: "Daca Traian Basescu obtine al doilea mandat de presedinte, cineva trebuie sa apere inca o data valorile europene in Romania si va asigur ca PNL si cu mine o vom face".

Marti, Antonescu a revenit la sentimente mai bune fata de PDL, alaturi de care s-a aratat dispus sa guverneze, insa numai daca primul ministru va fi dat de liberali.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO